Τρίκαλα

«Κόκκινος» συναγερμός «Ζέστη διαρκείας για τουλάχιστον δέκα ημέρες» και στα Τρίκαλα

«Η νέα εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από το συνδυασμό μελτεμιού και ζέστης. Μέχρι την Πέμπτη στο Αιγαίο θα έχει βοριάδες. Σήμερα το θερμόμετρο ξεπέρασε και τους 37 βαθμούς. Στα ανατολικά του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερα», 

«Στη Δυτική Ελλάδα το θερμόμετρο θα είναι πιο ψηλά, η φτάσει τους 39 βαθμούς ενώ στην Αιτωλοακαρνανία το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 βαθμούς. Αυτή η κατάσταση θα παραμείνει για ημέρες», πρόσθεσε.

«Αύριο, Τρίτη θα σημειωθούν ορισμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα είναι ίδιες τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παρασκευή και Σάββατο το μελτέμι εξασθενεί και περιορίζεται στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Μέχρι τις 23 Ιουλίου η Αθήνα δεν θα έχει κάτω από 37 βαθμούς Κελσίου, θα έχουμε μία ζέστη διαρκείας», συμπλήρωσε.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βορειοανατολικά ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και κατά τόπος στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά και τα νότια τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο κεντρικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Back to top button
Close
Close