Επιχειρείν

Κανένα παιδί που κάνει χημειοθεραπείες χωρίς σκουφάκι


Δεν υπάρχει πιο συγκλονιστικό γεγονός από ένα παιδί που νοσεί από καρκίνο. Για το ίδιο το παιδί, την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από το χαμόγελό του και μια ακόμη νίκη.

Πού θα έφτανες για ένα παιδί με καρκίνο; Ο Νίκος Πετρόπουλος και η Δήμητρα Κακουλίδου χρειάστηκε να φτάσουν μακριά. Να περπατήσουν στους δρόμους της Αθήνας να οδηγήσουν από το βορρά της πόλης στον νότο και από τη δύση στην ανατολή για να καταλήξουν τελικά σε μια απόφαση-μονόδρομο. Τη δημιουργία της WooCaps.

Η WooCaps είναι μια νεοσύστατη εταιρία που πουλά σκουφάκια σε γιατρούς και χειρουργούς. Η φιλοσοφία της είναι: one for one. Για κάθε σκουφάκι που αγοράζει ένας γιατρός, ένα άλλο δωρίζεται σε ένα παιδάκι που νοσεί από καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες.

Το σκουφάκι της Τζοβάννας και η αρχή της WooCaps

«Πριν τρία χρόνια, η -τότε 3 χρονών, σήμερα 6- Τζοβάννα, κόρη της φίλης μας της Γιούλης, διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (την οποία και ξεπέρασε)» εξηγούν στο Bovary ο Νίκος και η Δήμητρα «Μια Παρασκευή, η Γιούλη μας τηλεφώνησε και μας ρώτησε αν θα πηγαίναμε να δούμε τη Τζοβάννα στο νοσοκομείο και αν θα μπορούσαμε να βρούμε ένα σκουφάκι σαν αυτά που φοράνε οι χειρουργοί γιατί τα μαλλάκια της έπεφταν από τη χημειοθεραπεία και αφενός στεναχωριόταν, αφετέρου διάφορες τούφες βρίσκονταν απρόσκλητες μέσα στο φαγητό της. Ψάξαμε πολύ, αλλά σωστό σκουφάκι δεν βρήκαμε. Πήραμε, λοιπόν, κάποια παρεμφερή των ζητουμένων σκουφάκια και της τα πήγαμε. Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο, βρήκαμε τη Τζοβάννα με ένα εσώρουχο Ντόρα-η-εξερευνήτρια ανάποδα στο κεφάλι της για να μπορέσει να φάει».

Σε εκείνο το δωμάτιο της Τζοβάννας στην παιδο-ογκολογική μονάδα νοσοκομείου γεννήθηκε η ιδέα της WooCaps: Μιας εταιρίας που παρέχει σκουφάκια σε δύο ομάδες ανθρώπων. Στους γιατρούς που σώζουν ζωές και στα παιδάκια που νοσούν από καρκίνο.

WooCaps

Ένα σκουφάκι για τον γιατρό κι ένα για ένα παιδί που νοσεί

H WooCaps ιδρύθηκε το 2020 από τον Νίκο Πετρόπουλο, με τη βοήθεια της φίλης του και “WooCaps Fairy” Δήμητρας και έχει ως σκοπό να σχεδιάζει, να παράγει και να πουλάει άριστης ποιότητας χειρουργικά σκουφάκια στους γιατρούς. Παράλληλα με αυτά τα σκουφάκια που πωλούνται στους γιατρούς, η εταιρία σχεδιάζει, παράγει και δωρίζει σκουφάκια σε παιδιά που χάνουν τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Δηλαδή όταν ένας γιατρός αγοράσει ένα WooCaps σκουφάκι, ένα ακόμη δωρίζεται σε ένα παιδί με καρκίνο. Σκεφτείτε πόσο όμορφο και πόσο μεγάλο! Τα σκουφάκια έχουν χαρούμενα και ζωντανά χρώματα, σχέδια πολύ ιδιαίτερα, από όργανα ανθρώπων μέχρι ζώα, γράμματα και εντυπωσιακά γεωμετρικά μοτίβα. Έχουν όμως και μαύρα κορδόνια, συμβολικά, για να υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι υπάρχουν και αυτοί που δεν τα κατάφεραν.

Bovary.gr

Back to top button
Close