Ειδήσεις

Καλλιάνος στο CNN Greece: Επικίνδυνες οι επόμενες 48 ώρες – Ποιες περιοχές θα πλήξει ο «Μπάλλος»

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης ξεκινά η επέλαση της νέας κακοκαιρίας «Μπάλλος», με έντονα φαινόμενα να αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες και στην Αττική το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής.

O μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος αναλύει στο CNN Greece την εξέλιξη της νέας αυτής κακοκαιρίας, που φαίνεται πως θα ξεπεράσει σε ένταση την «Αθηνά» που προκάλεσε πολλά προβλήματα σε περιοχές της χώρας και κυρίως στην πυρόπληκτη Εύβοια.

Αρχικά, όπως λέει ο κ. Καλλιάνος, ο «Μπάλλος» ξεκινάει την επέλασή του απόψε το βράδυ από τη δυτική Ελλάδα, δηλαδή το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, με ισχυρές καταιγίδες.

Τα έντονα φαινόμενα αύριο, μέσα στην ημέρα θα έχουν επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις βροχές, τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες ακόμα και τις τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Κυρίως στα κεντρικά και τα νότια τμήματα αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγίου, τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια.

«Θα είναι ισχυρά κατά περιόδους και κατά τόπους, όχι ότι δεν θα είναι στις υπόλοιπες περιοχές», διευκρινίζει ο κ. Καλλιάνος.

Φόβοι για πλημμύρες σε Αττική και Εύβοια

Το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και στην Αττική αλλά και στην Εύβοια, στις πληγείσες από τις φωτιές του καλοκαιριού, περιοχές.

Τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι επικίνδυνα, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να σημειωθούν πτώσεις δέντρωνυπερχειλίσεις χειμάρρων και ποταμών και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας, συμβουλεύει ο κ. Καλλιάνος.

Μαζί με τα ισχυρά φαινόμενα, θα έχουμε και ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη, 7-8 μποφόρ κυρίως από την Πέμπτη το μεσημέρι και στη συνέχεια.

Ως αποτέλεσμα, σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν και βροχοθύελλες, δηλαδή έντονες βροχές με συνοδεία ισχυρών ρίπων.

Πότε υποχωρεί ο «Μπάλλος»

Από το Σάββατο και σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί το βαρυμετρικό χαμηλό και να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στα χαρακτηριστικά του, ο «Μπάλλος» μοιάζει με τον «Ιανό», τον μεσογειακό κυκλώνα που «σάρωσε» τη χώρα πέρυσι, αλλά όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος, «κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχτεί, μπορεί να είναι ίδιας έντασης είτε να είναι εξασθενημένη η κακοκαιρία. Ο καιρός έχει τον τελευταίο λόγο».

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close