Τρίκαλα

Καλαμπάκα: Ξεκίνησαν οι διμερές εκδηλώσεις για τον Ασπροπάρη

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων διοργάνωσε μια ανοιχτή εκδήλωση στο Μουσείο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων, αφιερωμένη στα μέλη του Δικτύου Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα (κτηνοτρόφοι, δασικοί υπάλληλοι, γεωργοί, μέλη της Μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη κ.ά.) που έχουν ενώσει όλα αυτά τα χρόνιατις δυνάμεις τους για τη διάσωση του Ασπροπάρη.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερωτικές παρουσιάσεις και πρώτη προβολή του νέου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Νομάδες», με θέμα τη μετακινούμενη κτηνοτροφία.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ προσκαλεί τους φίλους και φίλες του Ασπροπάρη κάθε ηλικίας να περπατήσουμε μαζί την τελευταία περιπολία του «Κούκι» και να γιορτάσουμε τα 10α γενέθλια του εκπληκτικού αυτού σκύλου ανιχνευτή δηλητηριασμένων δολωμάτων!

Όσοι επιθυμούν να συνοδέψουν τον Κούκι στην τελευταία του περιπολία για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων και να περπατήσουν στη σκιά των βράχων των Μετεώρων, ελάτε να μας βρείτε στις 11:30 στον χώρο στάθμευσης στη θέση «Πλατανάκια», πριν τη Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά.

Οι υπόλοιποι μπορείτε να περιμένετε τον «Κούκι» στον «τερματισμό» στα Λιβάδια των Δυτικών Μετεώρων (μετά το Καστράκι, στρίβετε αριστερά μετά τον βράχο της Ντούπιανης προς το μοναστήρι της Υπαπαντής).

Εκεί, θα γιορτάσουμε τα γενέθλια και τη συνταξιοδότηση του «Κούκι» με ένα πικ νικ με τοπικά προϊόντα. Φέρτε μαζί σας τα σύνεργα του πικ νικ σας και, αν θέλετε, ένα δωράκι για τον ακούραστο τετράποδο προστάτη του Ασπροπάρη (ζωγραφιές, λιχουδιές κατάλληλες για σκυλιά και ότι άλλο επιθυμείτε).

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» στο οποίο ενώνουν τις δυνάμεις τους φορείς από 14 χώρες στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική με σκοπό τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών Ασπροπάρη στα Βαλκάνια και τη διασφάλιση ασφαλούς μεταναστευτικής διαδρομής γι’ αυτ­­­ά. Οι δράσεις του Προγράμματος υλοποιούνται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, του Πράσινου Ταμείου και του Ιδρύματος MAVA.

Lanaras
Back to top button
Close
Close