Ελλάδα

Καθηγητής Γουργουλιάνης : Συνεχίζουμε να μένουμε μακριά από τις κάμερες, δεν συντηρούμε το δεύτερο κύμα πανικού.

Ευθύς είναι για μια ακόμη φορά και ξεκάθαρος στις δηλώσεις του ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Κ. Γουργουλιάνης, ρίχνοντας ταυτόχρονα τα “βέλη” του στα όσα ειπώθηκαν χθες από επίσημα χείλη για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, και συγκεκριμένα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

 

Δείτε τα όσα ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ σήμερα το πρωί της Παρασκευής: 

“ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…Το δεύτερο κύμα…

“….βέβαιο το δεύτερο κύμα του κορονοϊού covid-19″ άκουσε ο Ελληνικός λαός από τα πιο επίσημα χείλη χθες το απόγευμα, χωρίς να προσδιορίζεται όμως η έντασή του ή η διάρκειά του. Η ενημέρωση του κοινού μετατράπηκε σε μια μεγάλη αίθουσα βιβλιογραφικής ενημέρωσης με απουσία όμως των ειδικών επιστημόνων. Λίγες ώρες πριν συζητούσαμε στην καθιερωμένη συνάντηση της κλινικής μας, σε μια πολύ μικρότερη αίθουσα, δύο δημοσιευμένες μελέτες για τους τρόπους μετάδοσης αλλά και την επιβίωση του ιού σε διάφορες επιφάνειες και καταστάσεις χωρίς τελικά να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Τμήματα λοιμωδών και πνευμονολογικές κλινικές πρέπει να λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο και να συνεχίσουν να ενισχύονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας για όλα τα δεύτερα, σχεδόν πολλαπλά κύματα λοιμωδών νοσημάτων όπως η φυματίωση, η γρίπη, η μηνιγγίτιδα και τόσων άλλων… που όμως δεν ευτύχησαν να έχουν εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Υγείας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ!
ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ!”

 

Back to top button
Close