Πολιτισμός

Κάθε αρχή και δύσκολη ….τέλος στα πλαστικά μας χρήσης εάν και τα καλαμάκια ακόμα μένουν

Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης μπαίνει από την 1η Φεβρουαρίου. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, απέστειλε ενημερωτική επιστολή σε όλους τους φορείς του Δημοσίου για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, όπως προβλέπει ο νόμος 4736/2020 που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Οκτώβριο.

Όλοι οι φορείς του Δημοσίου (φορείς Γενικής Κυβέρνησης) έχουν την υποχρέωση να σταματήσουν να προμηθεύονται 10 συγκεκριμένες κατηγορίες πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης και συγκεκριμένα τις εξής: Πλαστικά μαχαιροπίρουνα (πιρούνια, κουτάλια, μαχαίρια, ξυλάκια φαγητού), πλαστικά πιάτα, πλαστικά καλαμάκια, πλαστικούς αναδευτήρες ποτών, πλαστικές μπατονέτες, πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών, περιέκτες τροφίμων κατασκευασμένοι από διογκωμένο πολυστυρένιο (όπως φελιζόλ), περιέκτες ποτών από διογκωμένο πολυστυρένιο (όπως φελιζόλ), καθώς και τα καπάκια και τα καλύμματά τους, κυπελάκια για ποτά από διογκωμένο πολυστυρένιο (όπως φελιζόλ), καθώς και τα καπάκια και καλύμματά τους.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Έτσι έγινε και με τις σακούλες στα σούπερ μάρκετ και τώρα η επαναχρησιμοποιούμενη έχει γίνει συνήθεια στους περισσότερους. Βέβαια, τα καλαμάκια για τον καφέ έχουν έναν βαθμό δυσκολίας για την αντικατάστασή τους, αλλά βλέποντας και κάνοντας. Καλό για το περιβάλλον, καλό και για τον άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close