Ελλάδα

Ιατρικός Σύλλογος: Αυστηρές συστάσεις στους γιατρούς

Με μία σκληρή ανακοίνωση τοποθετείται ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων με αφορμή αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, κυρίως από γιατρούς που καταθέτουν τις προσωπικές τους απόψεις για την πανδημία του κορωνοιού και τους χειρισμούς της πολιτείας.

Αφορμή φαίνεται ότι αποτελεί ανάρτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ο οποίος ουσιαστικά αμφισβήτησε τις οδηγίες που δίνονται από την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας παρότι στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει.

Ο Ιατρικός Σύλλογος, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, με αφορμή δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει ότι κάθε δήλωση η οποία δημιουργεί ανασφάλεια στο κοινό, έλλειψη εμπιστοσύνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους λειτουργούς του και υπονομεύει το έργο της πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που έχει συσταθεί για τον έλεγχο της πανδημίας, είναι στην παρούσα φάση αποπροσανατολιστική.

«Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει να επιδείξουμε την σοβαρότητα και τη σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως άλλωστε συμβαίνει παγκοσμίως και μάλιστα και σε χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα προφύλαξης και την αντιμετώπιση της νόσου.

Όμως οι κραυγές που δημιουργούν πανικό και αμφισβητούν την συνολική προσπάθεια θα πρέπει να αποφεύγονται ειδικά από συναδέλφους που κατέχουν θέσεις ευθύνης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης.

Τώρα είναι η ώρα όλοι μαζί με σθένος, δύναμη και οργάνωση να λογαριαστούμε με τον κορωνοιό και να βγούμε νικητές με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.

Back to top button
Close