Τρίκαλα

Θοδωρής Αλέκος: Αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού, επέκτασης και όχι κατάργησης της γραμμής

Ενώ τότε η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημα του Δημάρχου με την άμεση έναρξη δρομολογίων, τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εταιρείας για κατάργηση δρομολογίων.

Η περιοχή μας μοναδικός προορισμός θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο χρήζει την προσοχή του κράτους στο θέμα της σύνδεσης οδικά και σιδηροδρομικά, τα οποία δίκτυα, επισκέπτες και κάτοικοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους.
Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε στον τύπο η βούληση της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρα μας να διακόψει τα δρομολόγια προς την πόλη μας ο Δήμαρχος άρχισε σειρά επικοινωνιών τηλεφωνικά και με επιστολές με τα κατάλληλα στελέχη της κυβέρνησης και της εταιρείας επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της σύνδεσης Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλα.

Σε αυτή την χρονική στιγμή όλοι μαζί Δήμαρχοι, Περιφέρεια και Βουλευτές όλων των νομών που επηρεάζονται άμεσα από τη διακοπή της γραμμής θα πρέπει να πείσουμε τους υπεύθυνους για την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού, επέκτασης και όχι κατάργησης.

Εύχομαι να επικρατήσει λογική και σύνεση και όχι η οπισθοδρόμηση.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις από κοντά ο Δήμος μας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη προς όφελος των Δημοτών και της περιοχής μας.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close