MUST Read

Η συνείδηση της Κεντροδεξιάς παίρνει τον λόγο…

Η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή, “μιλάει” από μόνη της…

“Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, ώρα 20:00, στο Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο εκδήλωσης για το βιβλίο του δημοσιογράφου κ. Μ. Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».

Θα προηγηθεί ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού και Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά”.

Πρακτικά δηλαδή, οι δυο προηγούμενοι πρωθυπουργοί της Κεντροδεξιάς, ανεβαίνουν στο βήμα, στην ίδια εκδήλωση, και με αφορμή το παρασκήνιο που οδήγησε στην πτώση του Κώστα Καραμανλή από την εξουσία, το ταραχώδες 2009.

Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει “συνείδηση” της Κεντροδεξιάς, ως ο μοναδικός που κατάφερε να προσελκύσει στην κάλπη τόσο μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων. Στις εκλογές του 2004, τον ενσαρκωτή του μεσαίου χώρου, ψήφισαν 3,5 εκατομμύρια Έλληνες. Ποτέ πριν και φυσικά ποτέ… μετά, δεν συγκροτήθηκε μια τόσο πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, γύρω από έναν ηγέτη.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του, στο περιθώριο της ταραχώδους διαδρομής του, των γεγονότων της Αποστασίας του 1993 και την πρωθυπουργία της περιόδου 2012-2015, ακουμπά επίσης σε ένα σημαντικό τμήμα της ιστορικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας. Που στις πρόσφατες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου… έμεινε σπίτι της.

Θα έχει ενδιαφέρον…

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Back to top button
Close
Close