Ειδήσεις

«Η Πολιτεία στηρίζει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας»

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπό την προεδρία της κ. Σοφίας Βούλτεψη με θέμα την «Ενδοοικογενειακή βία στον καιρό του κορονοϊού», συμμετείχε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

«Η σημαντική και συστηματική προσπάθεια που κάνουμε σχετικά με το πρόβλημα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας έχει φτάσει και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου την Προεδρία ανέλαβε η Ελλάδα στις 19 Μαΐου. Το θέμα συζήτησης σε ενδεχόμενο συνέδριο που θα φιλοξενηθεί εδώ, εάν το επιτρέψει η υγειονομική κρίση, θα είναι “Οι εθνικοί και θεσμικοί μηχανισμοί για την ισότητα των φύλων, η δυναμική τους και ο μελλοντικός τους ρόλος, οι προκλήσεις της πανδημίας Covid-19 για τη λειτουργία τους και η διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας στις δομές, για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», τόνισε στην εισήγησή της η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Μαρία Συρεγγέλα.
Αμέσως μετά την ακρόαση των εκπροσώπων των οργανώσεων που συμμετείχαν στην ειδική συνεδρίαση, η Λαρισαία βουλευτής δήλωσε:
«Συνεχίζουμε το έργο μας, με αυξημένη προσήλωση, καθώς είναι διαπιστωμένο, πλέον, πως τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο διάστημα της καραντίνας αυξήθηκαν. Τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή και προχωρά η αξιοποίησή τους.
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε γυναίκες που εκπροσωπούν Συλλόγους, Σωματεία και Οργανισμούς με σημαντική δράση σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες μας κατέθεσαν τις εμπειρίες τους.
Ο στόχος όλων είναι κοινός: να σπάσει ο φαύλος κύκλος της σιωπής. Θέλουμε τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως δεν είναι μόνα, δεν είναι αβοήθητα.
Η Πολιτεία στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα και σε κάθε παιδί που βιώνει κακοποίηση. Προτεραιότητά μας να προστατέψουμε τα θύματα, να τους δώσουμε τη δύναμη να καταγγείλουν τη βία και να διεκδικήσουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα θέλουμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη για όσα υφίστανται γυναίκες και παιδιά μέσα σε σπίτια βίας. Η συμβολή όλων μας είναι κρίσιμη. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθώ προσωπικά το επόμενο διάστημα με στοχευμένες δράσεις στον νομό της Λάρισας».

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close