Γάμος - Βάπτιση

Η νύφη που φόρεσε το ίδιο οικογενειακό νυφικό, ηλικίας 120 ετών!

«Τόσες γυναίκες πριν από εμένα έζησαν την αγάπη και τον ενθουσιασμό της ημέρας του γάμου τους. Ανυπομονώ να ζήσω τα ίδια συναισθήματα».

Συνδετικός κρίκος για πολλές, διαφορετικές γενιές μιας οικογένειας έγινε ένα νυφικό-κειμήλιο, ηλικίας 120 ετών. Η Αμερικανίδα Άμπιγκεϊλ Κίνγκστον έγινε η 11η γυναίκα που το φόρεσε στη σειρά, διαδεχόμενη τη μητέρα της, τη γιαγιά της, την προγιαγιά της και πολλές ακόμα συγγενείς.

Το αυθεντικό βικτωριανό νυφικό έκανε πρεμιέρα το 1895. Όταν τελικά έφτασε στα χέρια της 30χρονης Άμπιγκεϊλ, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, είχε σχεδόν λιώσει. Τότε, η μέλλουσα νύφη αποφάσισε να απευθυνθεί στη σχεδιάστρια Deborah LoPresti, που ειδικεύεται στην αποκατάσταση vintage νυφικών. Μετά από 200 ώρες κοπιαστικής δουλειάς, στη διάρκεια των οποίων μεταξύ άλλων πρόσθεσε καινούρια μανίκια και άνοιξε το σκούρο χρώμα του στην κομψή απόχρωση της σαμπάνιας, η επαγγελματίας κατάφερε να το κάνει σαν καινούριο.

Το αυθεντικό βικτωριανό νυφικό έκανε πρεμιέρα το 1895. Όταν τελικά έφτασε στα χέρια της 30χρονης Άμπιγκεϊλ, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, είχε σχεδόν λιώσει.

«Τόσες γυναίκες πριν από εμένα έζησαν την αγάπη και τον ενθουσιασμό της ημέρας του γάμου τους» σχολίαζε η Άμπιγκεϊλ, προσθέτοντας: «Ανυπομονώ να ζήσω τα ίδια συναισθήματα».

Ο γάμος έγινε δίπλα σε μια λίμνη στην πολιτεία της Πενσιλβάνια και ο γαμπρός, Τζέισον Κέρτις, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της νύφης. Μάλιστα, η τελετή συνέπεσε και με ένα σημαντικό οικογενειακό γεγονός: τα γενέθλια του παππού της Άμπιγκεϊλ, που δεν ήταν πλέον εν ζωή. Σίγουρα, αν μπορούσε να την παρακολουθήσει από κάπου, θα ένιωθε πολύ περήφανος.

Δείτε την ιστορία του νυφικού των 120 χρόνων:

Φωτογραφία: www.deborahlopresti.com

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close