Τοπικά

Η Μάσκα μπήκε για καλά στην ζωή των Τρικαλινών

Μάσκες παντού, μάσκες κάθε λογής, χειρουργικές, μη ιατρικές, μιας ή πολλαπλών χρήσεων, πάνινες ή φίλτρου. Πράσινες, γαλάζιες άσπρες, μαύρες, με σχέδια ή χωρίς. Οι μάσκες κατέκλυσαν πλέον τη ζωή μας, έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής και υποχρεωτικές για πολλές από τις συναλλαγές και τις επαφές μας.

Χωρίς μάσκα δεν μπορείς πλέον να κυκλοφορήσεις, τουλάχιστον όταν χρειαστεί να μπεις σε κλειστούς χώρους. Όχι βέβαια σε όλους αλλά στους περισσότερους, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ο φόβος φυλάει έρμα και η κυβέρνηση με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού παίρνει αποφάσεις μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για να αποφευχθεί μια παταγώδης αποτυχία μετά την ανοιξιάτικη επιτυχία για την οποία μιλούσε όλη η υφήλιος.
Δεν έχει σημασία αν η μάσκα είναι αφόρητη μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες. Δεν έχει σημασία αν δεν μπορείς να μιλήσεις, αν δεν μπορείς να σταθείς από τον ιδρώτα που κατακλύζει το πρόσωπό σου. Η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική ακόμα και σε χώρους που ήταν προαιρετική την περίοδο του lockdown. Και αν σε πιάσουν να μην τη φοράς και να παραβαίνεις τον αναγκαστικό νόμο, το τσουχτερό πρόστιμο παραμονεύει παντού, με τον έλεγχο να βρίσκεται γύρω σου, δίπλα σου. Τα 150 ευρώ δεν είναι και λίγα, μπορεί να σου έρθουν από εκεί που δεν το περιμένεις, έστω και αν τα πρόστιμα συνολικά είναι ελάχιστα.

Ο κίνδυνος παραμένει κίνδυνος.

Η φωτογραφία είναι από την ιδιοκτήτρια μίνι μάρκετ κ.Ελένη Στραγάλη που μαζί με τον σύζυγό της Χρήστο  που δραστηριοποιείται χρόνια στο συγκεκριμένο επάγγελμα στην οδό Κλειδωνοπούλου στα Τρίκαλα 

Back to top button
Close