Πολιτισμός

Η ακριβότερη κασετίνα του κόσμου με σπάνιο Ιρλανδέζικο Ουίσκι και χρυσό αυγό Fabergé 18Κ πουλήθηκε για 2 .000.000 δολάρια!

Fabergé Celtic και ένα ρολόι κατά παραγγελία. ένα υγραντήρα με δύο πούρα Cohiba Siglo VI Grand Reserve (2009) & ένα επιχρυσωμένο πουροκόφτη, μια επιχρυσωμένη πιπέτα νερού, οψιδιανές πέτρες ουίσκι, μια καράφα που περιέχει δείγμα ουίσκι Emerald Isle και ένα φλασκί γεμάτο με νερό από ιρλανδική πηγή από την ίδια περιοχή στην οποία παράγεται το ουίσκι.

Το 30 ετών single malt ουίσκι είναι τριπλής απόσταξης και ωρίμασε σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια 200 λίτρων, τα οποία προηγουμένως περιείχαν Bourbon. Το απόσταγμα ολοκλήρωσε στη συνέχεια την ωρίμανσή του σε ένα βαρέλι Pedro Ximénez Sherry 40 λίτρων.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, η πρώτη κασετίνα έχει εξασφαλιστεί την ημέρα του Αγίου Πατρικίου (17 Μαρτίου) από τους συλλέκτες Fabergé James και Korrine Whipkey, καθώς και από μια δεύτερη ομάδα επενδυτών

υπόλοιπα έξι κουτιά Emerald Isle θα κυκλοφορήσουν σε δημοπρασίες και εκδηλώσεις σε βασικές πόλεις κατά τη διάρκεια του 2021.

Όλα τα έσοδα από την πώληση, όπως αναφέρεται, θα πάνε στο Ίδρυμα Οικογένειας Correa – ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που παρέχει «μεταμορφωτικές εμπειρίες και οικονομική υποστήριξη σε παιδιά που μάχονται τον καρκίνο και τις οικογένειές τους. Η φιλανθρωπική οργάνωση βοηθά στην κάλυψη ημερήσιων εξόδων, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, της μεταφοράς και της ενοικίασης για περισσότερα από 15.000 παιδιά με καρκίνο.»

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close