Ελλάδα

Ηράκλειο: Έσπασε ρεκόρ ο «υδράργυρος» – Ξεπέρασε τους 39 βαθμούς

«Μίνι» καύσωνας καταγράφηκε σε πολλές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να δείχνει και πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα μέρη. Με σύμμαχο την καλοκαιρία, κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε στις παραλίες και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική, η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Κυριακή του Πάσχα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Γόρτυνα Ηρακλείου Κρήτης με 39,1 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στη Νέα Σμύρνη (33,9 βαθμοί), ενώ στη Λίνδο Ρόδου έφθασε τους 35,4 βαθμούς και στο Κρανίδι Αργολίδας τους 37,1.

Αύριο αναμένονται λίγες νεφώσεις -πυκνότερες στα βορειοανατολικά- με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, υποχώρηση της θερμοκρασίας, καθώς επίσης σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια και στο Αιγαίο.

ωστόσο αρκετοί ήταν οι Ηρακλειώτες που επέλεξαν αντί να “πιάσουν τραπέζι” σε κάποιο καφέ στο κέντρο της πόλης, να κάνουν την πρώτη τους βουτιά για φέτος.

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίαςτης εστίασης, αλλά και πρώτη μέρα βουτιάς για πολλούς Ηρακλειώτες

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίαςτης εστίασης, αλλά και πρώτη μέρα βουτιάς για πολλούς Ηρακλειώτες

Οι υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να έχει “χτυπήσει κόκκινο”, οδήγησαν πολλούς στη θάλασσα προκειμένου να δροσιστούν και να κάνουν ηλιοθεραπεία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες τους οδήγησαν στη θάλασσα

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close