Ελλάδα

Ζέττα Μακρή: «Διάκριση για το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γ. Βούτσινο, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, για την πρόταση και προώθηση, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, της υποψηφιότητας της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και, συγκεκριμένα, του παραρτήματός της, του Γεωργικού Σχολείου Βόλου, για την διεκδίκηση της απονομής του βραβείου GENE, της Ε.Ε., έτους 2020/2021, που αφορά στην ποιότητα και στην καλή πρακτική στην παγκόσμια εκπαίδευση.

To χρηματικό έπαθλο της GENE, ύψους 10.000 €, έκαστο, θα απονεμηθεί σε πέντε από τις πιο εμπνευσμένες πρωτοβουλίες παγκόσμιας εκπαίδευσης της Ε.Ε. Τα χρήματα προορίζονται για την υποστήριξη, βελτίωση ή /και την επέκταση του έργου τους ενώ οι πρωτοβουλίες αυτές όχι μόνο θα συμπεριληφθούν στην συλλογή βραβείων GENE αλλά και θα λάβουν πιστοποιητικό αριστείας και αναγνώρισης.

Ειδικότερα, κατά την κρίση του Υπουργείου Παιδείας, η λειτουργία του Γεωργικού Σχολείου Βόλου, με τα καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, την διαχρονική επαγγελματική στόχευση στον πρωτογενή τομέα αλλά και την γενικότερη εμπνευσμένη προσέγγιση ολόκληρου του σχολείου, ανέδειξε παραδείγματα ορθών πρακτικών και ποιοτικών πρωτοβουλιών παγκόσμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη, επέτρεψε τον πολλαπλασιασμό και βελτίωσε την πολιτική της εκπαιδευτικής μάθησης.

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close