Ειδήσεις

Στον αστερισμό του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος: Πρωταγωνιστές οι οδικοί προορισμοί-Φουλ η Παραλία Κατερίνης-Λάρισας

Έτοιμοι να αξιοποιήσουν και την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος για ολιγοήμερες διακοπές εμφανίζονται οι Έλληνες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μας δίνει την πολύτιμη ευκαιρία να αφήσουμε για λίγο την πόλη και να απολαύσουμε τα καταγάλανα νερά της χώρας μας, ακόμα και εάν πρόκειται για λίγες μόνο ημέρες.

Η πρώτη έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού είναι παραδοσιακά αυτή του Αγίου Πνεύματος.

Φέτος μάλιστα προβλέπεται ότι θα είναι ιδιαίτερα μαζική, καθώς είναι πλέον προχωρημένος Ιούνιος και έχει ήδη προηγηθεί κύμα καύσωνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 22 – 24 Ιουνίου φτάνουν στο 75 με 80%.

Πρωταγωνιστές είναι οι οδικοί προορισμοί αλλά και τα νησιά.

Συγκεκριμένα, οι πληρότητες των κύριων τουριστικών προορισμών για Έλληνες ταξιδιώτες είναι οι εξής:

– Παραλία Κατερίνης 80%

– Μύκονος 80%

– Πάρος 85%

– Καλαμάτα 90%

– Ολυμπία 90%

– Πήλιο 90%

– Σύβοτα 90%

Σε τι τιμές κυμαίνεται η διαμονή
Οι τιμές πακέτου 3 διανυκτερεύσεων με πρωϊνό σε ξενοδοχείο 4* για 4 μέλη(οικογένεια με 2 ενήλικες & 2 παιδιά) μόνο για οδικούς προορισμούς είναι οι εξής:

-Καλαμάτα: Από 360 €

-Ολυμπία: Από 390 €

-Πήλιο: Από 420 €

-Παραλία Κατερίνης: Από 450 €

-Σύβοτα: Από 450 €

«Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο τα νησιά»
Ο τουριστικός πράκτορας, Δημήτρης Οικονόμου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε πως λόγω των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί οι οδικοί προορισμοί.

«Είναι αρχή του καλοκαιριού, αλλά και ο καιρός βοηθά. Κυρίως για τα νησιά το κόστος των ακτοπλοϊκών δεν είναι μία συνταγή που προτιμούν κα επιλέγουν τους οδικούς προορισμοί. Υπάρχει μεγάλη άνοδος στους οδικούς προορισμούς. Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο τα νησιά. Στα καταλύματα δεν υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της διαμονής. Έχουν αυξηθεί οι προορισμοί που επλήγησαν από τον Daniel, όπως το Πήλιο. Ακόμα και η Χαλκιδική, όπως και τα παράλια της Καβάλας».

Back to top button
Close
Close