Τρίκαλα

Επιχείρηση Μπάρος, διάνοιξη στα 1900μ από δυο χειριστές της ΠΕΤ

Μηχανήματα αλλά και κυρίως το πάθος των χειριστών για την δουλειά τους με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες οι οποίες δημιούργησαν ένα παγωμένο τείχος χιονιού πολλών μέτρων ύψος και πλάτος οι Λεωνίδας Κρούπης και Δημήτρης Σωτηράκος κατάφεραν να ξαναδώσουν σχεδόν από τέλος του περασμένου  χρόνου την κυκλοφορία του δρόμου ο οποίος είχε καλυφθεί με τόνους χιονιού και να ενώσουν τους δυο νομούς οδικά Τρικάλων και Ιωαννίνων Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Αυχένας του Μπάρου αποτελεί το υψηλότερο ασφαλτοστρωμένο οδικό πέρασμα στη χώρας, μιας και σε ορισμένα τμήματά του μπορεί να μπορεί να ξεπεράσει τα 1.900 μέτρα υψόμετρο. Συνδέει οδικώς τη Θεσσαλία με την Ήπειρο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο δρόμος υπήρχε από παλιά και χρησιμοποιούνταν από τους αγρότες και τους βοσκούς. Το 2014 όμως ασφαλτοστρώθηκε πλήρως και πλέον αποτελεί τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος στη νότια Πίνδο.Όσο ανεβαίνει το υψόμετρο, τόσο αλλάζει το τοπίο, με τις ξεγυμνωμένες ανεμοδαρμένες κορυφές Περιστέρι και Κακαρδίτσα, που βρίσκονται σε υψόμετρο 2.294 μέτρα και 2.429 μέτρα αντίστοιχα, να κόβουν την ανάσα. Η θεά είναι μοναδική, και κάθε στροφή κρύβει και μία νέα οπτική έκπληξη από τους σχηματισμούς των επιβλητικών βράχων και τις απόκρυμνες χαράδρες.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

   

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close