Ελλάδα

Επιστρέφουμε σε κλιματολογικές συνθήκες καλοκαιριού

Μετά από ένα ομολογουμένως εξαιρετικά… περίεργο πρώτο μισό καλοκαιρού το οποίο σε αρκετές των περιπτώσεων θύμισε… φθινόπωρο, η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται από τα μέσα Ιουλίου. Αυτό εκτιμά ο μαθηματικός – μετεωρολόγος κ. Φάνης Τακούδης, δίνοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα για τον τρέχον μήνα, αλλά και για τον Αύγουστο.

Αναλυτικότερα, κατά τον κ. Τακούδη μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα επικρατήσουν βοριάδες και μικρές κλιματολογικές αστάθειες που όμως δε θα αγγίξουν την περιοχή της Λάρισας, παρά τη δυτική Θεσσαλία.

Από εκεί και πέρα το κλίμα σταθεροποιείται και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα όχι πάρα πολύ υψηλά. Μάλιστα περί τις 20 Ιουλίου αναμένεται ένα πιο θερμό τριήμερο, με θερμοκρασίες όμως που θα κυμανθούν δύο με τρεις βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή, δηλαδή κοντά στους 37 βαθμούς Κελσίου. Το υπόλοιπο του Ιουλίου θα έχουμε θερμοκρασίες της τάξης των 33 με 34 βαθμών Κελσίου.

Σε ότι αφορά τον Αύγουστο, τα μέχρι στιγμής, πρώιμα στοιχεία, δείχνουν πως θα είναι γενικώς άνυδρος με κάποιες εκτοξεύσεις θερμοκρασιών που πιθανόν μία ή δύο φορές θα δώσουν «σαραντάρια» στη Λάρισα.

Back to top button
Close