Τρίκαλα

Επίσκεψη του Σύριζα Τρικάλων στο Κ.Υγείας Καλαμπάκας

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας  Καλαμπάκας πραγματοποίησε την Τρίτη  19/01/2021 κλιμάκιο της  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  Τρικάλων  για να αναδείξει τον πολύτιμο ρόλο του στη συνεχιζόμενη μάχη με την πανδημία και στη καλύτερη δυνατή διεκπεραίωση των εμβολιασμών.

Το Κ.Υ Καλαμπάκας καλύπτει μια τεράστια σε έκταση περιοχή που είναι και παγκόσμιος τουριστικός προορισμός λόγω των Μετεώρων. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τον βουλευτή Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλο, τον πρώην βουλευτή Χρήστο Σιμορέλη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Χάϊδο, τα στελέχη της Ο.Μ Καλαμπάκας Πέρυ Χαρτοπούλου, Βάσω Κωστοπούλου και Βαγγέλη Μεσημέρη.

Στη συζήτηση με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Γιάννη Μάντζιο, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και  τους άλλους εργαζόμενους, αναδείχθηκε ότι  το Κ.Υ Καλαμπάκας, που παρά τις πολύ σοβαρές ελλείψεις του, συνεχίζει να συμμετέχει με ζήλο στη μάχη κατά της πανδημίας, στα συνολικά καθήκοντά του στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και είναι πανέτοιμο να λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό κέντρο, εάν και εφόσον  εφοδιαστεί με εμβόλια και κατάλληλο ψυγείο. Από το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ  τονίστηκε ότι :

  • Είναι απαράδεκτη η μέχρι τώρα εξαίρεση του Κ.Υ Καλαμπάκας ως εμβολιαστικού κέντρου στο Νομό Τρικάλων. Είναι εξοργιστικό ότι λόγω του ανεπαρκούς εφοδιασμού της Ελλάδας σε εμβόλια και της κυβερνητικής ανοργανωσιάς, αντί για 12 εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν μόλις 2.
  • Το Κ.Υ Καλαμπάκας πρέπει να στελεχωθεί και με άλλους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ , μικροβιολόγο, ακτινολόγο, παιδίατρο , για να εκπληρώνει με επάρκεια την αποστολή του
  • Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να επανεξετάσει τη στάση του στα ζητήματα της αντιμετώπισης της πανδημίας, της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, της ενίσχυσης του ΕΣΥ, για να αξιοποιηθεί με πληρότητα το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Back to top button
Close
Close