Ειδήσεις

Εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα για τη Φώφη Γεννηματά

Ειλημμένη μοιάζει η απόφαση να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού, με τα επιτελεία των υποψηφίων να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα τυπικά θέματα. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν διαρροές από πρόσωπα στη Χαριλάου Τρικούπη για μία υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής από κάποιον εκ των Παύλου Χρηστίδη ή Μανώλη Χριστοδουλάκη. Εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα για τη Φώφη Γεννηματά.

Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις επαφές που είχαν και σήμερα μεταξύ τους οι στενοί συνεργάτες των τριών υποψηφίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιτελεία των Νίκου Ανδρουλάκη, Χάρη Καστανίδη και Ανδρέα Λοβέρδου, συμφώνησαν πως το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να τηρηθεί και οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της συλλογής υπογραφών για τη στήριξη των υποψηφιοτήτων, παραμένει η 15η Οκτωβρίου. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αν υπάρξει ακόμα μία υποψηφιότητα, θα αρνηθούν να δώσουν μερικές ημέρες παράταση για την κατάθεση των απαραίτητων υπογραφών.

Συζητήσεις για υποψήφιο συνεργάτη της Γεννηματά

Η πιθανότητα για έναν τέταρτο υποψήφιο που θα προέρχεται από τον στενό πυρήνα των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, δεν έχει ακόμα εξαντληθεί. Στο τραπέζι έχουν πέσει ήδη τα ονόματα του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και του εκπροσώπου του κόμματος Παύλου Χρηστίδη.

Και τα δύο αυτά νεαρά στελέχη βρίσκονται σε συζητήσεις με τα πιο έμπειρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και ζυγίζουν τις πιθανότητες να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Οι περίπτωση τους εξετάζεται γιατί φαίνεται να έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μπορούν να συγκεντρώσουν με άνεση τις απαραίτητες υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και να είναι άμεσα υποψήφιοι, χωρίς να χρειάζεται να χάσουν χρόνο κατά τη προεκλογική εκστρατεία. Επίσης, υπάρχει η εκτίμηση ότι η παρουσία ενός εκ των δύο θα δείξει ότι υπάρχει εκπροσώπηση των ανθρώπων που βρέθηκαν στις θέσεις ευθύνης του κόμματος τα τελευταία έξι χρόνια.

Πάντως, τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι για να γίνει πράξη αυτή η συζήτηση υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να «καεί» το πολιτικό κεφάλαιο δύο πολύ ελπιδοφόρων στελεχών της νέας γενιάς του χώρου και γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά, ότι το μέτωπο στήριξης που είχε οικοδομήσει για το πρόσωπό της θα παραμείνει αρραγές.

Η περίπτωση Παπανδρέου

Τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν επίσης πληροφορίες που αναφέρουν ότι μεσαία στελέχη που προέρχονται από τον παπανδρεϊκό χώρο, ζητάνε από τον Γιώργο Παπανδρέου να βγει μπροστά και να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, κάτι που ο πρώην πρωθυπουργός δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει, ειδικά μετά τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την ασθένεια της προέδρου του κόμματος.

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close