Τρίκαλα

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση από την 1η ΤΟΜΥ: Καρκίνος του μαστού, Γνώση- Πρόληψη- Ζωή!

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε  η 1η ΤΟΜΥ Υγείας Τρικάλων την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη με θέμα:΄΄ Καρκίνος του μαστού, Γνώση- Πρόληψη- Ζωή΄΄. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας και τη Διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Περιφερειακή σύμβουλος και γιατρός Δήμητρα Νάτσινα που προλόγισε και ευχαρίστησε τις αξιόλογες συναδέλφους της για την συμμετοχή τους και τόνισε ότι υπήρχε η σκέψη και για άλλες ενημερωτικές ημερίδες ώστε να αφυπνιστούν όλες οι γυναίκες και να ενημερωθούν πάνω στον καρκίνο του μαστού.

Η χειρουργός μαστού, διευθ.Χειρουργικής του Ν. Τρικάλων και πρόεδρος της Αντικαρκινικής, Δρ.Μαρία Καναρά μίλησε για την μεγάλη σημασία της πρόληψης στην ίαση του καρκίνου του μαστού, ενώ τόνισε την σημαντική δουλειά που γίνεται στο ιατρείο μαστού του Νοσοκομείου Τρικάλων. Ένα έργο που έχει αποδώσει καρπούς καθώς, πολλές γυναίκες έχουν ιαθεί και παρακολουθούνται από το ιατρείο μαστού με πολύ καλά αποτελέσματα.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε η χειρουργός οφθαλμίατρος Δρ. Μαρία Πευκιανάκη, διευθ. Οφθαλμο-ογκολογικού κέντρου Υγεία -Μητέρα, εξειδικευμένη στην οφθαλμική ογκολογία ενηλίκων και παίδων, εξήγησε στο τρικαλινό κοινό για το οφθαλμικό μελάνωμα και τις περιπτώσεις μεταστάσεων του καρκίνου του μαστού στην περιοχή των οφθαλμών. Και η ίδια εξήρε την πρόληψη ως τον μεγαλύτερο σύμμαχο καταπολέμησης του καρκίνου.

Στη συνέχεια, η κ.Ειρήνη Βλησσάρη , Ms Κοινοτικής Νοσηλευτικής, παρουσίασε τα στάδια της φροντίδας και της εξέλιξης ενός ασθενούς με καρκίνο μαστού και τις ψυχολογικές μεταπτώσεις του μετά την θεραπεία.

Στο βήμα ανέβηκαν για έναν χαιρετισμό ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσαούσης, και η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα όπου εξομολογήθηκε μια ιδιαίτερα προσωπική στιγμή, συγκινημένη καθώς, όπως εκμυστηρεύτηκε στο κοινό πρόσωπο της οικογένειας της πρόσφατα νόσησε από καρκίνο μαστού και αρκετά φορτισμένη ζήτησε από όλους να κάνουμε τις καθιερωμένες εξετάσεις στο μαστό και να μην τις παραβλέπουμε χάριν της καθημερινότητας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό πάνω σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού και την πορεία του πριν και μετά τη θεραπεία.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων για να την παρακολουθήσουν παραβρέθηκαν επίσης, ο Μιχάλης Λάππας Αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, η Προεδρος του Ερυθρού Σταυρού Βανέσα Μηλιώνη, ο Ηλίας Τσιαούσης Αναπληρωτής Διοικητής 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλιας και Στερεάς Ελλάδας, Στέφη Κωστόπουλου Δ.Σ Αντικαρκινικής Τρικάλων.

Υποστηρικτής της δράσης η εταιρεία COCO-MAT Φίλιππος Βλόντζος και το Heart Pillow project !
Καρκίνος του μαστού γνώση -πρόληψη – στήριξη

Back to top button
Close
Close