Design

Ενα υπέροχο loft στη Γλυφάδα με μοντέρνο design


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kordas Architects ανέλαβε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος και τη μετατροπή του σε ένα μοντέρνο και ντιζαϊνάτο loft.

Το έργο αφορά στην πλήρη ανακαίνιση του σπιτιού στα νότια προάστια της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα.

Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου κατοικιών της δεκαετίας του ’80 και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ανεμπόδιστη θέα προς την θάλασσα.

Κύριος στόχος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ήταν να αναδειχθεί η προνομιακή θέση του διαμερίσματος αλλά και η σχέση του με την θέαση της θάλασσας, αποτελώντας ταυτόχρονα μία σύγχρονη κατοικία για ένα νεαρό ζευγάρι.

Προκειμένου να αξιοποιηθεί η θέα, τα ανοίγματα μεγεθύνθηκαν, επιτρέποντας έτσι την επαφή του εσωτερικού του διαμερίσματος με το εξωτερικό περιβάλλον, από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Το σαλόνι
Το σαλόνι

Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύθηκε και το φυσικό φως μέσα στην κατοικία.

Επιπλέον, οι χώροι σχεδιάστηκαν κατάλληλα, ώστε να προσανατολιστούν με γνώμονα την οπτική επαφή προς την θάλασσα.

Ο εσωτερικός χώρος
Ο εσωτερικός χώρος

Ο κεντρικός πυρήνας της καθημερινότητας της κατοικίας, αναπτύσσεται μέσα σε έναν ενιαίο χώρο.

Το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα, στρέφονται προς την ανεμπόδιστη θέα με κάθε τρόπο.

Γενική άποψη
Γενική άποψη

Ταυτόχρονα, η κατάλληλη διαχείριση των διαφορετικών επιπέδων αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντική.

Το καθιστικό
Το καθιστικό

Οι επί μέρους λειτουργικές μονάδες, οργανώνονται σε ξεχωριστούς χώρους, οι οποίοι οριοθετούνται από κατασκευές ή υλικά που χαρακτηρίζουν τον κάθε χώρο, ενώ διατηρούν μία ενιαία ατμόσφαιρα.

Το γραφείο
Το γραφείο

Όπως για παράδειγμα η μεταλλική βιβλιοθήκη, οι ξυλεπενδύσεις στους πιο ιδιωτικούς χώρους, η επένδυση με στοιχεία μαρμάρου στο καθιστικό κ.α.

Η κρεβατοκάμαρα
Η κρεβατοκάμαρα

Διεύθυνση μελέτης: Αριστείδης Κόρδας
Υπεύθυνος μελέτης: Ελένη Τσαπραλή
Ομάδα μελέτης: Αναστάσης Δημόκας

bovary.gr

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close