Ειδήσεις

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης (10205).☎️
Συγκεκριμένα, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του Ε.Ε.Σ, οι οποίοι διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία, υποστηρίζουν τη λειτουργία της γραμμής, παρέχοντας εξατομικευμένη συμβουλευτική, ενημέρωση, κατευθύνσεις και ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες που βρίσκονται σε ευαλωτότητα, θύματα έμφυλης βίας και γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης. Η γραμμή παρέχει τη δυνατότητα στις γυναίκες που καλούνται να διαχειριστούν στην καθημερινότητά τους βίαιες ή κακοποιητικές συμπεριφορές, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να μιλήσουν, να λάβουν υποστήριξη, ενημέρωση και πληροφόρηση για τις κατάλληλες πηγές παροχής υποστήριξης, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και αποφεύγοντας την εξέλιξη της κατάστασης σε χρόνια βία με τραγικές πολλές φορές συνέπειες.
Στη γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης Ε.Ε.Σ. (10205) μπορούν να απευθύνονται:
🎯Ενήλικοι και υπερήλικοι που ζητούν άμεση ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και κοινωνική βοήθεια.
🎯Άτομα που χρειάζονται έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση/πληροφόρηση για θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και διασύνδεση με φορείς και υπηρεσίες της κοινότητας.
🎯Γονείς που χρειάζονται συμβουλευτική και κατευθύνσεις για τη διαχείριση παιδικών συμπεριφορών.
🎯Άτομα που βρίσκονται σε κρίση ή κίνδυνο.
⚠️Η γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης Ε.Ε.Σ. (10205) λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00’ – 15.00’, με χρέωση αστικής κλήσης.

   

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close
Close