Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις των eshop και στα Τρίκαλα ….Αγώνας δρόμου για τις κούριερ

Η εκρηκτική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας έχει δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος. Ολο και περισσότεροι πραγματοποιούν αγορές online (το 50% όσων στην Ελλάδα έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ, σύμφωνα με το E-Commerce Europe), από ντελίβερι μέχρι τηλεοράσεις και από πακέτα ταξιδίων μέχρι ρούχα και παπούτσια. Οι ηλεκτρονικές αγορές όμως απαιτούν και έναν τρίτο «παίκτη»: τις εταιρείες ταχυμεταφορών, που είναι υπεύθυνες για το λεγόμενο «τελευταίο μίλι», την παράδοση του δέματος. Είναι ένας «γενναίος νέος κόσμος» για τις εταιρείες ταχυμεταφορών.
Παλιότερα, διακινούσαν σχεδόν αποκλειστικά φακέλους-έγγραφα που αποστέλλονταν από μία επιχείρηση στην άλλη (B2B). Μετά… ήρθαν τα δέματα που αποστέλλονταν από εμπορικές επιχειρήσεις προς τους καταναλωτές (B2C). Πλέον σε εποχές lockdown2 τα δέματα έχουν υπερδιπλασιαστεί και φυσικά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία .όπως μας αναφέρει στο trikalaidees εργαζόμενη σε κατάστημα ταχυμεταφορών της πόλης η κίνηση εδώ και δυο εβδομάδες ξεπέρασε κάθε φαντασία.
Οι Τρικαλινοί ψωνίζουν από ότι μπορείς να φανταστείς με αποτέλεσμα τα ωράρια μας να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα προκαθορισμένα για να βγει το φόρτο δουλειάς και εμπορευμάτων μας αναφέρει χαρακτηριστικά ….»Από εκεί που το αντικείμενο των διανομών έπιανε λίγα ράφια, ξαφνικά ήθελε δύο δωμάτια. Από εκεί που κούριερ σήμαινε μηχανάκι, πλέον χρειαζόταν φορτηγό. Ταυτόχρονα, πολλαπλασιάστηκαν τα σημεία αποστολών, καθώς οι αποδέκτες ήταν τα σπίτια των καταναλωτών, ενώ διευρύνθηκε και το ωράριο: ο καταναλωτής δεν είναι δημόσια υπηρεσία να παραλαμβάνει μόνο πρωινά»…
Οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου εξαρτώνται απόλυτα από τις εταιρείες κούριερ που συνεργάζονται, αφού η εμπειρία του καταναλωτή «χρεώνεται» στην εικόνα τους.Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση αναμένεται να οξυνθεί περαιτέρω, καθώς τα περιθώρια ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα είναι σημαντικά τόσο στην covid-19 εποχή όσο και μετά …
cz