Ειδήσεις

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Οφείλουμε να αλλάξουμε – Δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτοκριτική για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2023 αλλά και στην στρατηγική του κόμματος ενόψει των δεύτερων εκλογών στις 26 Ιουνίου, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ενάντια σε μια αντίστοιχου εύρους νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως δεν πρέπει να δοθεί «λευκή επιταγή σε μια παράταξη που δεν κρύβει τις προθέσεις της. Ασφυξία και ανωμαλία στη λειτουργία της δημοκρατίας. Έναν ανεξέλεγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό».

Ο ίδιος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αλλάξει και προειδοποίησε πως «δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν» με το κόμμα.

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Οι τρεις κομβικές αιτίες για την ήττα

Επικαλούμενος στοιχεία των exit polls, ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως «την τελευταία μέρα αποφάσισε τι θα ψηφίσει περίπου το 20% των ψηφοφόρων. 1.206.000 ψηφοφόροι. Από αυτούς 618.000 επέλεξαν τη ΝΔ. Και μόνο 156.000 τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναποφάσιστοι δηλαδή, αντί να ψηφίσουν όπως περιμέναμε και όπως συνήθως συμβαίνει, με το κριτήριο της δυσαρέσκειας απέναντι στη κυβέρνηση, τελικά ψήφισαν ανάποδα. Με το φόβο μην έρθει η αντιπολίτευση».

«Γιατί συνέβη αυτό;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Και γιατί ένας μεγάλος αριθμός από κείνους που μας εμπιστεύτηκαν το 2019 δεν μας εμπιστεύτηκαν το 2023;  Και εδώ δε πρέπει να αναζητήσουμε μια βολική απάντηση. Να κρυφτούμε, πίσω από τη λεγόμενη συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.  Που δεν είναι μια αυτονόητη τάση. Πρέπει να τη μελετήσουμε και να μας προβληματίσει».

Back to top button
Close
Close