Πολιτισμός

Εκθεση ζωγραφικής και παρουσίαση βιβλίου στο Μουσείο Τσιτσάνη από την Ελένη Τσιλιλή

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Ελένης Τσιλιλή με τίτλο «Φευγαλέες Προσεγγίσεις» και θα παρουσιασθεί το βιβλίο της ποιήτριας Παρασκευής Αλέξη με τίτλο «Μόνο αν βρέξει», εκδόσεις λογείον/2019.
Την έκθεση ζωγραφικής θα προλογίσει ο εικαστικός – χαράκτης Ηλίας Κοτσίρας.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος – θεατρολόγος & Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων, Αθανασία Τσιοτινού και ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός – εμψυχώτρια Βάσω Γκουγκαρά.
Η έκθεση ζωγραφικής θα διαρκέσει από Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 έως Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 (αίθουσα Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού του Μουσείου Τσιτσάνη, Τρίκαλα / ώρες επίσκεψης: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00 & 18:00-21:00, Σάββατο & Κυριακή 09:00-21:00).

Βιογραφικά:
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΛΙΛΗ
Η Ελένη Τσιλιλή γεννήθηκε στα Τρίκαλα, όπου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός εικαστικών μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2009) με καθηγητές τον τρικαλινό κ. Ηλία Κοτσίρα (χαράκτης) καθώς επίσης τον κ. Γιώργο Σκυλογιάννη (ζωγράφος) και τον κ. Κυριακό Μορταράκο (ζωγράφος) . Έχει πάρει μέρος στην μπιενάλε στο Bari της Ιταλίας 2021 Bibart Biennale Internazionale d’arte και στην μπιενάλε των Σκοπίων Osten Biennal of Drawing στα Σκόπια 2020 με εκπρόσωπο και στις δυο της ελληνικής συμμέτοχης την κ. Μαρίνα Γκοντά (ιστορικός τέχνης δρ Σορβόννης), ενώ στην Osten Biennal of Drawing των Σκοπίων, η ελληνική συμμετοχή έλαβε και βράβευση για το σύνολο των έργων. Επιπλέον συμμετέχει στο project τέχνης του Copelouzos Family Art Museum που έχει τίτλο «COV-ART PROJECT» και σχετίζεται με την πανδημία που ζήσαμε. Σε αυτό το project προσκάλεσαν καλλιτέχνες, από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν με έργο τους πάνω σε μία μάσκα από καμβά, η οποία θα εκτεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει στην έκθεση «Μεταβάσεις» στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης (Θεσσαλονίκη), στα πλαίσια του Balkan Art Festival με την Εγκατάσταση «Στην ύλη εισχώρησα ουρλιάζοντας», διαστάσεις μεταβλητές με την Εικαστική ομάδα «ΕΝ ΦΛΩ». Το 2021 πήρε μέρος επίσης στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης στη γκαλερί Medina Roma.Arte
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Back to top button
Close
Close