FashionLifestyle newsΠολιτισμόςΤρίκαλα

Ειδικό αφιέρωμα του NEWS BOMB στην Αλεξάνδρα Τάμπου και στο ideesmagazine

Η μόδα πάει στα…βουνά και δεν θα δυσκολευτεί κανείς να τη βρει και ειδικά στη Θεσσαλία και αυτό επειδή η Αλεξάνδρα Τάμπου αποφάσισε να μην ασχολείται μόνο η ίδια με τη μόδα αλλά να μεταδίδει τις γνώσεις και τις απόψεις της και να δημιουργήσει νέες τάσεις και συνθήκες στα Τρίκαλα όπου ζει!

Πως το έκανε αυτό; Ως δημοσιογράφος αποφάσισε να εκδώσει περιοδικό και στην συνέχεια να φτιάξει sites αφιερωμένα στη μόδα αλλά και στο lifestyle.

Το στοίχημα το κέρδισε! Αρκεί κανείς να δει τα εξώφυλλα του περιοδικού της, το «Ιδέες»! Σε αυτά φιγουράρει η ελληνική showbiz.

Η εκδότρια του περιοδικού Ideesmagazine, και founder της ενημερωτικής Lifestyle ιστοσελίδας trikalaidees.gr, Αλεξάνδρα Τάμπου μιλά για την μόδα στη Δυτική Θεσσαλία.

Εξηγεί μιλώντας στο Newsbomb.gr πως ένα περιοδικό ποικίλης ύλης, με πορεία 17 χρόνων εξακολουθεί και κυκλοφορεί σε έντυπη έκδοση ως το 2019 και σε digital μορφή ως σήμερα. Φωτογραφήσεις, editorial, συνεντεύξεις και επιχειρηματικά πορτρέτα που θα ζήλευαν περιοδικά πανελλαδικής κυκλοφορίας. Μια ομάδα επαγγελματιών που κρατά ζωντανή τη μόδα και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

H Τρικαλινή εκδότρια με κάποια εξώφυλλα του περιοδικού της

Τι σημαίνει η μόδα για εσένα;

«Η ιδέα ότι κάποιος πρέπει να είναι της μόδας και να ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις της μόδας, ώστε να είναι cool τροφοδοτείται από τις εταιρείες που αναζητούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους και η μόδα γίνεται ένα εργαλείο μάρκετινγκ. Για μένα κάθε γυναίκα έχει προσωπικό στυλ, και πρέπει να ακολουθεί το ένστικτο της, όσον αφορά τις επιταγές της μόδας. Οπότε θα έλεγα η μόδα έχει πολλές αναγνώσεις, εμείς ως ομάδα την στηρίζουμε και προωθούμε τις ελληνικές εταιρείες και φυσικά τις τοπικές επιχειρήσεις».

Σε μια περιοχή όπως τα Τρίκαλα «χωράνε» οι νέες τάσεις της μόδας, τις ακολουθούν οι γυναίκες;

«Θα πρέπει να σας πω ότι οι Τρικαλινοί θεωρούνται καλοντυμένοι, όπως οι Θεσσαλονικείς ας πούμε, έχουμε μια τάση να παρακολουθούμε τι γίνεται στο χώρο της μόδας, διοργανώνουμε αρκετά event και καλέσματα, είμαστε μια ζωντανή κοινωνικά πόλη, οπότε χαίρεσαι να βλέπεις καλοντυμένους και περιποιημένους ανθρώπους. Υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις με νέους δημιουργικούς ανθρώπους που έχουν ξεκινήσει τα δικά τους brand. Άλλωστε τα Τρίκαλα είναι πρωτοπόρα και ως γνωστόν έχουν «τρία καλά», το νερό, το φαγητό και τους δημιουργικούς ανθρώπους!».

Συνδυάζοντας τη φύση των Τρικάλων με τη μόδα, δουλειά από τα πρώτα τεύχη Photo Credits: Λένα Μαγκούτα

Στο περιοδικό Ιδέες που εκδίδεις ποιες προσωπικότητες έχουν γίνει πρωτοσέλιδο και έχεις ξεχωρίσει;

«Είχα την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσω αρκετά ονόματα από το χώρο της showbiz, το θέατρο και τον καλλιτεχνικό χώρο γενικότερα. Θα σας αναφέρω ενδεικτικά, Έλενα Παπαρίζου, Αντώνη Ρέμο, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ζέτα Μακρυπούλια, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Μαρία Κορινθίου, Σάκη Ρουβά, Μαρία Ηλιάκη, Μαρία Μπεκατώρου, Αλέξης Γεωργούλης, Νίκος Ψαρράς, Κώστας Καραφώτης, και αρκετοί ακόμη. Ιδιαίτερα θέλω να ξεχωρίσω κάθε συνέντευξη που δόθηκε με πολύ καλή διάθεση, χωρίς το άγχος του χρόνου, και αποκόμισα ενδιαφέροντα πράγματα από τον συνομιλητή μου. Να θυμηθώ από τις πρόσφατες την κ.Παπουτσάκη που ήταν διακοπές στο αγαπημένο της νησί, και μαγείρευε για τα παιδιά της, ενώ κάναμε την συνέντευξη και παρόλα αυτά ήταν γλυκύτατη. Τον κ. Γεωργούλη που τον συναντήσαμε στο θέατρο πριν μερικά χρόνια.. φωτογραφήθηκε backstage και νοστάλγησε την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λάρισα. Την κ.Διδασκάλου που σε κάθε της λέξη ήταν λες και απήγγειλε ένα θεατρικό μονόπρακτο και σε εντυπωσίαζε με την ευθύτητα της. Μπορώ να απαριθμήσω αρκετές συνεντεύξεις που κάνουν τη δουλειά αυτή μοναδική».

Περισσότερα στο https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1333734/alexandra-tampoy-krataei-ta-trikala-sti-moda?fbclid=IwAR2Z4-iaL10HwoBjF8xndzikCCLNYQz5VUScipKDX6f8SbsXFUUkJOwQ7Jc

Back to top button
Close
Close