Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί καθημερινά μέχρι και της 12 Δεκεμβρίου η έκθεση της καλλιτεχνικής ομάδας «FireArt» με τίτλο «Ιδιώνυμη Λήθη»

Μια έκθεση σταθμός για την ιστορία και των πρώην φυλακών Τρικάλων, στις οποίες κρατούνταν πολιτικοί κρατούμενοι αποτελεί η έκθεση που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων με τίτλο «Ιδιώνυμη Λήθη» που διοργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων στους χώρους του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού (ισόγειο Μουσείου Τσιτσάνη), στο Παλιό Διοικητήριο των φυλακών και στο Κουρσούμ Τζαμί των Τρικάλων διεξήχθησαν παρουσάι πλήθους κόσμους το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Τα έργα της έκθεσης έχουν ως αφορμή την ιστορικότητα του χώρου και ειδικότερα τη χρήση του στη διάρκεια του 20ου αιώνα ως φυλακών πολιτικών κρατουμένων και αξιοποιούν ποικίλες  μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης (σχέδιο, χρώμα, χαρακτική, φωτογραφία, ψηφιακή εκτύπωση, βίντεο, εγκαταστάσεις).

Κατά την τελετή των εγκαινίων η εκπρόσωπος της καλλιτεχνικής ομάδας «FireArt» Χρύσα Κοφίνα παρουσίασε στο κοινό τους σκοπούς της ομάδας και το περιεχόμενο της έκθεσης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε όλους τους χώρους, κατά τη διάρκεια της οποίας κάθε καλλιτέχνης μίλησε για το έργο του.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του δήμου Τρικκαίων και της διοίκησης του Μουσείου Τσιτσάνη, καθώς και πλήθος επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες.

Back to top button
Close