Πολιτισμός

Γνωρίζετε ποιο κρασί είναι καλύτερο να επιλέξετε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει γρήγορα και πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να οργανώνουν τη «μεγάλη βραδιά». Ένα πράγμα που δεν πρέπει να ξεχάσετε εκείνη τη μέρα είναι το κρασί της γιορτής!  Γνωρίζετε τι είναι καλύτερο να επιλέξετε για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

  • Brachetto d’Acqui DOCG: Το Brachetto είναι ένα αφρώδες γλυκό κρασί που προτιμάνε στη γειτονική Ιταλία στα ρομαντικά δείπνα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Παράγεται στο Acqui με τη μέθοδο charmat, από την ποικιλία Brachetto. Έχει χρώμα βαθύ ρουμπινί, sexy φρουτώδη μύτη, γλυκιά γεύση και μπορείς να το απολαύσεις χωρίς το φόβο της υπέρβασης, χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητα του σε αλκοόλη.
  • Σαμπάνια: Η γεύση της σαμπάνιας είναι ανάλογη με τον τύπο της σαμπάνιας που θα επιλέξετε. Αλλά ένα πράγμα είναι αλήθεια, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια γευστική σαμπάνια! Ο χρόνος που θα ξοδέψετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή θα δείξει πραγματικά τα συναισθήματά σας στον άνθρωπο που θα γιορτάσετε μαζί του.
  • Ροζέ vintage σαμπάνια: Η επιτομή της ποιότητας, φτιάχνεται από τις ποικιλίες Pinot Noir και Chardonnay –και σπανίως χρησιμοποιούνται ελάχιστες ποσότητες Pinot Meunier. Tο λαμπερό χρώμα μιας ροζέ σαμπάνιας με τις φινετσάτες φυσαλίδες, σε συνδυασμό με το κομψό μπουκέτο και την πολύπλοκη παλέτα συνθέτουν την ιδανική πρόταση για μια τέτοια βραδιά. Στην Γαλλική επικράτεια εκτός Καμπανίας υπάρχουν πολλές άλλες προτάσεις αφρωδών ροζέ σε ελκυστικές τιμές.
  • Moscato: Το Moscato είναι υπέροχο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου … είναι γλυκό, ελαφρύ και αναβράζων. Θα φέρει μια ευχάριστη γλυκύτητα στον ουρανίσκο σας. Όλοι αναζητούν κάτι γλυκό για αυτή την ξεχωριστή μέρα.
  • Rose Demi sec Ο,Π,Α,Π. ΑΜΥΝΤΑΙΟΝ: Μια ελληνική πρόταση αφρώδους από την ποικιλία Ξινόμαυρο. Παράγεται με την μέθοδο cuvee close, διαθέτει πληθωρικές φυσαλίδες;, αρώματα κόκκινων φρούτων, ημίγλυκη παλέτα, γεμάτο σώμα και καλή σχέση ποιότητας- τιμής.
  • Κόκκινο κρασί: Το κόκκινο κρασί είναι ένα κλασικό κρασί που σας βοηθά να κάνετε μια τολμηρή δήλωση με έντονη γεύση. Είναι ένα εκλεπτυσμένο κρασί και είναι υπέροχο να το απολαμβάνετε με ένα γεύμα ή ακόμα και σκέτο.

krasia.gr

Back to top button
Close