Τρίκαλα

Γιώργος Καΐκης: Ο Δήμαρχος εξυπηρετεί απαρέγκλιτα την κεντρική πολιτική, θέλει εισοδήματα για το Δήμο

Κριτική στην απόφαση της δημοτικής αρχής για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο άσκησε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Καΐκης:

«Σε συνθήκες φτωχοποίησης του λαού μέσα στην κρίση της πανδημίας, η Δημοτική αρχή ξεσπάει στη ‘μαρίδα’ για να κατασχέσει λογαριασμούς. Το δημοτικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις και για διαγραφές χρεών, και για ρυθμίσεις. Εμείς τα θέτουμε αυτά τα ζητήματα, όμως αποδεικνύεται ότι δεν είναι τοπική αυτοδιοίκηση αλλά τοπική κυβέρνηση. Απευθύνεται στο λαό που χρωστάει τα 100 και τα 200 ευρώ, και δεν ακουμπάει αυτούς τους 76 που οφείλουν από 50.000 ευρώ ο ένας και άνω. Εμείς θα προκαλέσουμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να ζητήσουμε να εξαιρεθούν τα κοινωνικά στρώματα με χαμηλά εισοδήματα, μακροχρόνια άνεργοι, δικαιούχοι ΚΕΑ.

Γνωρίζω ότι δεν έχει άλλα έσοδα ένας Δήμος, αλλά να πάει να ζητήσει αυτά που δικαιούται από την κυβέρνηση. Αρκετά με τη λογική ότι είναι ο νόμος και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Εγώ πιστεύω ότι ξέρουν ποιον έβγαλαν πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Γνωρίζουν ότι ο κ. Παπαστεργίου δεν θα έβαζε σε προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες των φτωχών οικογενειών. Εξυπηρετεί απαρέγκλιτα την κεντρική πολιτική, θέλει εισοδήματα για το Δήμο από όπου κι αν προέρχονται, κυρίως βέβαια από φόρους και τέλη. Είναι θέμα πολιτικής επιλογής, δεν κρύβεται.»

Back to top button
Close
Close