FaceLook

Γιατί όλοι μιλούν για τον baritsta Περικλή Παλαιοπάνο στα Μανάβικα;

Παρόλο που τον πετύχαμε εν ώρα εργασίας να εξυπηρετεί τον κόσμο στο γνωστό και αγαπημένο στέκι την Κρύπτη στα Μανάβικα, καταφέραμε να του κλέψουμε λίγο χρόνο, για να μας απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα, που του θέσαμε μέσα από το ευγενικό, φιλικό και χαμογελαστό ύφος, που τον διακατέχει. Μιλάμε φυσικά για τον baritsta Περικλή Παλαιοπάνο.

Τι χρειάζεται να κάνει ένας barista, ώστε να είναι τόσο καλός και συνάμα αγαπητός στον κόσμο; 

Θα πρέπει να παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια, να είναι κοινωνικός, να διαβάζει την σκέψη του πελάτη, να είναι περιποιητικός και να τον κάνει να αισθάνεται άνετα, ότι έχει κάποιον να τον εξυπηρετήσει με χαμόγελο και φυσικά καθαρό ποτό!

Τι προσφέρει η Κρύπτη σε σχέση με κάποιο άλλο bar και βρίσκεται στις πρώτες μας επιλογές εδώ και χρόνια;

Είναι η παρείστικη ατμόσφαιρα που θα βρεις εδώ, το περιβάλλον και φυσικά εμείς οι άνθρωποι της Κρύπτης. Είμαστε μαζί εδώ και χρόνια, έχουμε μια σχέση ζωής μεταξύ μας, και μετά έρχεται ο επαγγελματισμός. Σερβίρουμε…παρέες εδώ και χρόνια, μεγαλώσαμε μαζί τους, ακούσαμε τις χαρές και τον πόνο τους.

Τι έχεις αποκομίσει από αυτή τη δουλειά ;

Aγάπη και πολλές γνωριμίες και φυσικά πολλά ξενύχτια. Εχω εκατοντάδες εργατοώρες σερβιρίσματος και πολλά χιλιόμετρα…και παρόλα αυτά, αγαπώ αυτή τη δουλειά.

Ένας barista πρέπει να ικανοποιεί και την πιο απαιτητική-τρελή παραγγελία/επιθυμία του πελάτη; Ποιο είναι το όριο;

Ο barista πρέπει να κρατήσει τον πελάτη ικανοποιημένο, διότι τον έχει επιλέξει. Στην παραγγελία και το service δεν υπάρχουν όρια στις επιθυμίες, αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια. Σας περιμένουμε για να απολαύσετε κοντά μας, τα καλύτερα cocktails και τον καλύτερο service ever!

Back to top button
Close
Close