Τρίκαλα

Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων πραγματοποίησε την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, στα γραφεία του συλλόγου, με την παρουσία των μελών του.

Παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους (2021) καθώς και ο προϋπολογισμός του τρέχοντος (2022).

Οι συνάδελφοι εξέφρασαν την αγωνία τους καθώς η εκτόξευση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τη  κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής κίνησης θα κλονίσουν περισσότερο τις προοπτικές βιωσιμότητας τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και επειδή οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθυστερούν επικίνδυνα, ο εμπορικός κόσμος ζητά την άμεση εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστους που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ώστε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απαλλαγούν από το ένα «ασήκωτο βάρος» που δεν τους αναλογεί και δεν τους αξίζει.

Επιπλέον, επιμένουμε και διεκδικούμε:

-Τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του Ειδικού Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού, ενός μέτρου απαραίτητου, τη χρησιμότητα του οποίου αποδέχονται και τα συναρμόδια υπουργεία.

-Οριστική κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και της προκαταβολής φόρου εισοδήματος επόμενου έτους.

– Διαγραφή των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρηματιών, για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία.

-Θέσπιση αφορολόγητου ορίου και για τους μη μισθωτούς, όπως το επιτάσσει η ισότητα και η ισονομία.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Back to top button
Close
Close