Τρίκαλα

Βασίλης Γρηγορίου (Advent Technologies): Ανακοινώνουμε συνεργασία με κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι το τέλος του χρόνου

«Τα οικολογικά καύσιμα, τα e- fuels είναι το μέλλον, γιατί η μπαταρία μόνη της δεν φτάνει» τόνισε ο δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies, μιλώντας πρόσφατα σε ημερίδα της ΡΑΕ για το υδρογόνο.. Επίσης τόνισε τις σημανικές εφαρμογές των κυψελίδων καυσίμου στη βελτίωση της αποδοτικότητας της ηλεκτροκίνησης.

Όπως εξήγησε οι κυψελίδες καυσίμου με υδρογόνο συμπληρώνουν την ηλεκτροκίνηση,  εξασφαλίζοντας τη φόρτιση της μπαταρίας. «Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ, αλλά οι μπαταρίες φτάνουν μέχρι ένα σημείο. Για μεγαλύτερους όγκους χρειάζεται συνδυασμός με αέρια, υγρά καύσιμα κ.λ.π. Στην αυτοκινητοβιομηχανία η ηλεκτροκίνηση έχει κερδίσει και προσπαθεί να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Όταν όμως έχουμε ένα μεγάλο αυτοκίνητο ή λεωφορείο, δεν αρκεί η μπαταρία και τότε θες είναι δυναμό να τη φορτίζει το οποίο θα παίρνει ένα καύσιμο που θα μπορείς να το γεμίζεις άμεσα για να μπορεί να φορτίζει την μπαταρία για να διαρκεί περισσότερο. Τα οικολογικά καύσιμα, τα e- fuels είναι το μέλλον, γιατί η μπαταρία μόνη της δεν φτάνει.

«Για ο,τιδήποτε είναι μικρό θα παίρνει ενέργεια από μπαταρία, για τα αυτοκίνητα έχει τελειώσει η συζήτηση θα είναι ηλεκτρικά», τόνισε. «Το πρόβλημα με την μπαταρία είναι ότι έχει πολύ μικρή δύναμη για τον όγκο της. Ολη η συζήτηση για το υδρογόνο ξεκινάει επειδή δεν έχει ρύπους και μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα εκεί που η μπαταρία δεν μπορεί».

Back to top button
Close
Close