Ειδήσεις

BΕΥOND 4.0: Η «καρδιά» της τεχνολογίας και της καινοτομίας χτυπά στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο πολυδιάστατο event ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας στην Ελλάδα θα φιλοξενήσει από τις 14 έως τις 16 Oκτωβρίου το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την οργανωτική ευθύνη των ΔΕΘ-Helexpo, Be-Best και Industry Disruptors Game Changers (IDGC). Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας με την παρακαταθήκη της Infosystem επανέρχεται στο προσκήνιο των νέων τεχνολογιών και φιλοδοξεί με τη νέα αυτή έκθεση να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0 θα δώσει το βήμα σε εταιρείες από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά και την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση, που αναπτύσσεται στα περίπτερα 7,12,13,14 και 15, αριθμεί 120 εκθέτες, εκ των οποίων οι 30 με εφαρμογές για Smart Cities και 60 startups. Οι ξένες συμμετοχές προέρχονται από Κύπρο, Βέλγιο και Ιταλία, ενώ οι έμμεσοι εκθέτες από 10 χώρες. Συμμετέχουν επίσης τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ενώ δυναμικό «παρών» δίνουν και οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής και Κρήτης. Το κύριο θέμα της διοργάνωσης είναι «Το Μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης» και θα αναπτυχθεί μέσω της έκθεσης με τη συμμετοχή εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, μέσω του BEYOND AI Forum, στις 15 και 16 Οκτωβρίου στο περίπτερο 12, με σημαντικούς ομιλητές, αλλά και μέσω εργαστηρίων που διοργανώνονται από νεοσύστατες εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις, παρουσιάσεων προϊόντων & υπηρεσιών στα δύο κεντρικά open stages, παράλληλων εκδηλώσεων και δικτύωσης για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της Beyond 4.0 καλύπτει 4 βασικούς τομείς: τον Τομέα Συνεδρίου, τον Τομέα Νεοφυών Επιχειρήσεων (startups), τον Τομέα Ερευνητικών Κέντρων & Πανεπιστημίων και τον Τομέα Εμπορικών Εταιρειών & Τεχνολογικών Ψηφιακών Εφαρμογών. Στον τομέα Συνεδρίου θα φιλοξενήσει, εκτός από το BEYOND AI Forum, όλους τους συντελεστές της πληροφορικής και της Industry 4.0 μέσα από δύο σημαντικά φόρουμ, τα οποία θα διοργανωθούν στις 14 και 15 Οκτωβρίου, το Technology Forum και το Industry 4.0 Forum αντίστοιχα.

Παράλληλα, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα «Ο κόσμος αλλάζει. Η αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά», που θα έχει στο επίκεντρό του τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων, αλλά και τις προοπτικές των Έξυπνων Πόλεων. Ορισμένες από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο στηρίζουν χορηγικά τη Beyond 4.0 και συγκεκριμένα η Cisco, η Info Quest Technologies, η Intracom Telecom, η Oktabit και η IBM (Gold Sponsors), αλλά και η Singular Logic, η Lancom, η Performance και η InTrust (Sponsors).

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close