ΕπιχειρείνΤρίκαλα

Από τον Ασπροπόταμο και τα Τρίκαλα στον Γέρακα Αττικής .Τα αδέρφια Καραδήμα κάνουν τις κρεατικές κοπές να ξεχωρίζουν

Ο Έλληνας είναι αθεράπευτος λάτρης του κρέατος είτε η σύγχρονη Ελληνίδα νοικοκυρά προτιμά να μαγειρεύει αβίαστα και άνετα και επιλέγει έτοιμα παρασκευάσματα από τον χασάπη της εμπιστοσύνης της. Όπως και να’χει, ως λαός μάλλον είμαστε μερακλής, με τόσο κρέας που κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Μέχρι πρότινος, το μπιφτέκι ή μια μοσχαρίσια μπριζόλα ήταν υπόθεση του κλασικού κρεοπωλείου της γωνίας, οι νέες τάσεις στις κοπές, το βιολογικό κρέας και τα συνοδευτικά delicatessen προϊόντα έχουν όμως δημιουργήσει ένα άτυπο χάσμα μεταξύ των σύγχρονων και των «old school».

Τη γνώση και την εμπειρία που προσφέρει τόσο η μεγαλύτερη κρεαταγορά της χώρας,  πήραν σαν εφόδιο τα αδέλφια Γιώργος και Δημήτρης Καραδήμας όπου  μέσα από την ακονισμένη τους ματιά, δημιούργησαν ένα σύγχρονο κρεοπωλείο στον Γέρακα  που σίγουρα  κερδίζει τις εντυπώσεις.

Οι ίδιοι είναι φοβεροί γνώστες του κρέατος και δη της ελληνικής παραγωγής και πάντα παρόντες, καθώς διδάχτηκαν από την κτηνοτροφία της Πίνδου και συγκεκριμένα της Κρανιάς Ασπροποτάμου  έχοντας σαν πρώτη γραφή τους βλάχους κρεοπώλες οι οποίοι φαίνεται να τους μυήσαν στις κοπές των ντόπιων κρεάτων …αλλά και από την αγορά ‘οπου εργάζονταν  στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας σε βιοτεχνία κρεατοσκευασμάτων …Το 1997 αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν ως επαγγελματίες ανοίγοντας στην  Κλεισθένους 10 στον Γέρακα το κατάστημα το οποίο διατηρούν και σήμερα ….

Η επιχείριση  άρτια μάλλον κλασική  και άκρως λειτουργική, με open χώρους όπου το κρέας κόβεται κατά τη στιγμή της παραγγελίας, έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικό κοινό εντός και εκτός των συνόρων της Ανατολικής Αττικής , χτίζοντας καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες! Ο χαρισματικός δημιουργός της επιχείρησης Γιώργος με μια ζηλευτή εμπειρία στο μαγικό κόσμο της γαστρονομίας, έχει επιμεληθεί με φινέτσα και μεράκι όλα τα παρασκευάσματα, με στόχο να κάνει αβίαστο και όσο πιο άνετο γίνεται, το μαγείρεμά σου. Κι ενώ στο ισόγειο βρίσκεσαι έκθαμβος με την αισθητική του καταστήματος και την ποιότητα των κρεάτων, στον επάνω όροφο, υπάρχει εργαστήριο με εξειδικευμένους χώρους, όπου τηρώντας κάθε υγειονομική προδιαγραφή, γίνεται η κοπή και επεξεργασία των κρεάτων, των πουλερικών, των λαχανικών και των παρασκευασμάτων!

H νέα δημιουργικότητα και το ψαγμένο φαγητό φέρει και την υπογραφή του Δημήτρη ο οποίος έβαλε και αυτός την επιχείρηση   στην αιχμή των εξελίξεων. Τα ψυγεία τους μοιάζουν με βιτρίνες ζηλευτές μιας μπουτίκ «χασαπολογίας» που ξέρει από καλό κρέας και εξειδικευμένες κοπές. Αυτές που εκμεταλλεύονται με τον νοστιμότερο και πιο ευειδή τρόπο και την τελευταία ίνα ενός πολύτιμου σφάγιου και τα ράφια τους φιλοξενούν μερικά από τα πιο delicatessen σκευάσματα για να μαρινάρεις, να καρυκεύσεις και να μαγειρέψεις την αγορά σου, στις προδιαγραφές που επιθυμείς.Drakoulis Dry & Raw: Εστιατόριο, κλαμπ, κρεοπωλείο τρία σε ένα - www.olivemagazine.gr

Έτσι, εκτός από τις κλασικές επιλογές, μπορείς να εμπλουτίσεις τις διατροφικές σου συνήθειες με ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Black Angus Αμερικής, βούβαλος Σερρών, μοσχάρι και κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής, μαύρος χοίρος, αγριογούρουνο αλλά και κυνήγι, dry aged μοσχάρι και ότι άλλο επιθυμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην το βρεις

 

 

Back to top button
Close
Close