Ελλάδα

Από την παραλία στο δικαστήριο για παράνομο κάμπινγκ

Από την παραλία όπου κατασκήνωσαν θα βρεθούν τελικά στα Δικαστήρια τριάντα Βολιώτες, σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν παραβάσεις για παράνομη κατασκήνωση.

Τις παραβάσεις βεβαίωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Βορείου Πηλίου μετά από έλεγχο στην παραλία της «Παρίσαινας» που βρίσκεται κοντά στο Χορευτό Πηλίου, παραλία που τους θερινούς μήνες επιλέγεται από παραθεριστές με σκοπό την ελεύθερη κατασκήνωση (κάμπινγκ).
Ο έλεγχος των αστυνομικών για παράνομους κατασκηνωτές στην παραλία της «Παρίσαινας» έγινε προχθές σε 36 συνολικά κατασκηνωτές, για να βεβαιωθούν συνολικά τριάντα παραβάσεις (πλημμεληματικού χαρακτήρα) για παράνομη κατασκήνωση.
Οι έλεγχοι της αστυνομίας συνήθως γίνονται μετά από καταγγελίες πολιτών ή και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού σύμφωνα και με τον νόμο 4403/2016 («Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις») που μεταξύ άλλων αφορά και στην «παράνομη κατασκήνωση».
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των κατασκηνωτών θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Μαγνησίας με αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα οι 30 νεαροί κατασκηνωτές να οδηγηθούν ενώπιον των Δικαστηρίων.

Back to top button
Close