Τρίκαλα

Απόλυτη κινητοποίηση για το φράγμα της Μεσοχώρας. Σκρέκας, Αγοραστός, Μιχαλάκης, Μαράβας για την επανεκκίνηση του έργου

Στη Μεσοχώρα προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες για την επανεκκίνηση του έργου του υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ βρέθηκαν  σήμερα ο αρμόδιος υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κ. Σκρέκας καυώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ,ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας και ο Γιώργος Στάσσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο το οποίο παραμένει κολλημένο εδώ και πολλά χρόνια οδεύει προς απεμπλοκή καθώς έχει εκδοθεί νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν και οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων.

Στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του πολύπαθου υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας Τρικάλων που προβλέπει την εκτροπή του Αχελώου και μετράει ήδη πάνω από τρεις δεκαετίες ανολοκλήρωτων διαδικασιών. Το έργο αυτό της ΔΕΗ θα έχει συνολική ισχύ 161 MW, θα παράγει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια έως 360 GWh και θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 300.000 τόνους κάθε χρόνο ενισχύοντας την επάρκεια ισχύος του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.

Lanaras
Back to top button
Close
Close