Idees Sports

Απίστευτο θρίλερ δίχως τέλος στη Super League

Το θρίλερ καλά κρατεί στη Super League καθώς για άλλη μια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έμειναν συγκάτοικοι στην κορυφή και στην… τρέλα! Και η αγωνία κορυφώνεται δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Έπειτα από δύο συγκλονιστικά ντέρμπι για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός έμεινε στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (1-1), ενώ στο 0-0 έμεινε και η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena.

Ως εκ τούτου, οι Πράσινοι και οι Κιτρινόμαυροι παρέμειναν μαζί στην πρώτη θέση στους 77 βαθμούς, με το Τριφύλλι να έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία αλλά να έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα καθώς την Κυριακή (7/5) δοκιμάζεται στην έδρα του Ολυμπιακού, την ώρα που η Ένωση θα παίζει στο Κλ. Βικελίδης με τον Άρη.

Και τα δύο παιχνίδια ήταν συναρπαστικά έχοντας σασπένς μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 9′ με τον Μαντσίνι αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 60′ με τον Μπράντον Τόμας για το τελικό 1-1. Οι Πράσινοι είχαν δοκάρι με τον Μαντσίνι στο 80′ αλλά έμειναν και με δέκα παίκτες στο 84′ λόγω αποβολής του Σένκεφελντ.

Την ίδια ώρα στην OPAP Arena, το ντέρμπι είχε ξέφρενο ρυθμό, είχε φάσεις, είχε ένταση αλλά δεν είχε γκολ με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να μένουν στο 0-0.

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 77
  2. ΑΕΚ 77
  3. Ολυμπιακός 67
  4. ΠΑΟΚ 64
  5. Άρης 50
  6. Βόλος 40

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των play off, σε ένα ματς που έσπασαν… καρδιές, τόσο κατά τη διάρκεια του, όσο και μετά το φινάλε, μέχρι να λήξει στο ισόπαλο 0-0 το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, σε ένα αποτέλεσμα που διατήρησε τους «πράσινους» στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο αγωνιστικές πριν απ’ το φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 9′ με τον Μαντσίνι, αλλά ο ΠΑΟΚ που έψαξε τις δικές του «στιγμές» στο ματς ισοφάρισε με τον Μπράντον στο 60ό λεπτό. Στο 80′ ο Μαντσίνι είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους.

Παίζοντας για πρώτη φορά στη σεζόν απ’ την εκκίνηση του αγώνα και με τους δύο φορ του (Σπόραρ, Ιωαννίδη) στο βασικό σχήμα, ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει απ’ την αρχή την άμυνα του ΠΑΟΚ. Και μόλις στο 9ο λεπτό βρήκε τον τρόπο να «χτυπήσει» τους φιλοξενούμενους.

Από το χαμηλό βολέ του Κοτάρσκι, ο Μαντσίνι έβγαλε με τη μία την μπάλα προς τον Σπόραρ σ’ ένα έξυπνο «γέμισμα». Ο Σλοβένος φορ πάτησε στην περιοχή και την ώρα που πήγε να πλασάρει ο Κεντζιόρα τον έσπρωξε, με τον Σπόραρ να χάνει την ισορροπία του. Σηκώθηκε εντούτοις, με τη μία και γύρισε την μπάλα προς τα πίσω όπου ακολουθούσε ο Μαντσίνι και με πολύ ωραίο πλασέ στη γωνία έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει μετά το γκολ που δέχθηκε, κρατώντας περισσότερο την μπάλα και είχε τη δική του «μεγάλη» στιγμή στο 39’, όταν απ’ την ωραία σέντρα του Ράφα Σοάρες, ο Μπράντον Τόμας (που είχε πάρει τη θέση του Ολιβέιρα που τραυματίστηκε) έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι και πλάσαρε με τη μία, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά κι ο Σάρλια έδιωξε ακολούθως σε πλάγιο.

Στο 45’ από ωραία συνεργασία του Ιωαννίδη με τον Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε, όμως ο Κοτάρσκι με μία τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι κράτησε το σκορ στο 1-0 λίγο πριν στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ο Πόουσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά για να βρει ένα δεύτερο γκολ και στο 54’ πλησίασε στο 2-0, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ιωαννίδης έβγαλε μία πολύ ωραία μπαλιά στον Σπόραρ που βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε.

Έξι λεπτά αργότερα (60’) ο ΠΑΟΚ βρήκε τη δική του μεγάλη στιγμή. Ο Φελίπε Σοάρες έδωσε αριστερά στον Μπράντον Τόμας ο οποίος δεν είχε κανέναν παίκτη του Παναθηναϊκού μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, έκανε μια ντρίμπλα και το σουτ για να στείλει τη μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Μπρινιόλι, κάνοντας το 1-1για τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, παρά το «σοκ» της ισοφάρισης και στο 62’ ο Ιωαννίδης με νέα εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μπερνάρ στα αριστερά ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (63’) ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έκανε άλλη μία τεράστια επέμβαση, όταν από απευθείας φάουλ του Μπερνάρ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας εκτινάχθηκε απ’ την άλλη πλευρά κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 80’ ο Μαντσίνι έχασε τεράστια ευκαιρία για να δώσει ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, όταν το σουτ που επιχείρησε απ’ το όριο της περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ στη μεγαλύτερη στιγμή των «πράσινων» στο δεύτερο ημίχρονο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (84’) ο Σένκεφελντ έκανε ένα άτσαλο διώξιμο και έδωσε την ευκαιρία στον Μπράντον να του αποσπάσει την μπάλα. Ο Ολλανδός στην προσπάθειά του να διώξει, βρήκε με τις τάπες το κεφάλι του Ισπανού φορ κι αποβλήθηκε απ’ τον Πόουσον, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των «πράσινων» που δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ξανά την εστία του ΠΑΟΚ και «κόλλησαν» στο 1-1, που για την ώρα δεν τους κόστισε στη μάχη του τίτλου.

  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Μαντσίνι (86’ Παλάσιος), Τσόκαϊ (86’ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74’ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης, Σπόραρ (62’ Ρουμπέν).
  • ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (81’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (71’ Σβαμπ), Φελίπε Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28’ λ.τρ. Μπράντον Τόμας).

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την απώλεια του Παναθηναϊκού και παραμένει δέυτερη στην ισοβαθμία με τους «πράσινους». Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Ολυμπιακό στην ΟΠΑΠ Αρένα και έτσι η συγκλινιστική εξέλιξη της Super League θα συνεχιστεί και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των play off.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα σημαντικό πρόβλημα στην ενδεκάδα, αφού δεν ήταν διαθέσιμος κανείς από τους δύο δεξιούς μπακ, Ρότα και Σιντιμπέ. Έτσι, επιστρατεύτηκε για το δεξί άκρο της άμυνας ο αριστεροπόδαρος Μιλάντ Μοχαμαντί, ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό μετά από απουσία ενός μήνα.

Την δικαιολογημένη κόπωση της ΑΕΚ από το ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που κατάφεραν με άνεση να κρατούν τους παίκτες του Αλμέιδα μακριά από την περιοχή του Κωνσταντίνου Τζολάκη. Παράλληλα, απείλησαν πρώτοι στο 21΄ με «οβίδα» του Μπακαμπού και εκπληκτική απόκρουση του Αθανασιάδη. Απάντησε άμεσα η ΑΕΚ στο 22΄ με ωραίο συνδυασμό, αλλά αδύναμη εκτέλεση από τον Λιβάι που εξουδετέρωσε ο Τζολάκης.

Στον Ολυμπιακό ανήκε κι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β΄ ημιχρόνου με τον Αθανασιάδη να αποκρούει το σουτ του Σαμασέκου, τον Μπιέλ να πηγαίνει πρώτος στη μπάλα, αλλά να αστοχεί προ κενής εστίας, στο 57΄. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με την αγωνία να φτάνει στο έπακρο, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού πρόλαβαν τελευταία στιγμή τον Ελίασον στο 88΄ και στην εξέλιξη της φάσης ο Κασάμι βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, όμως ο 37χρονος (!) Άμραμπατ με ένα απίστευτο σπριντ πρόλαβε και κάλυψε! Στα εννέα λεπτά καθυστέρησης που έδωσε ο διαιτητής, η ΑΕΚ «εγκαταστάθηκε» γύρω από την περιοχή του Τζολάκη και προσπάθησε με αιχμή του δόρατος τον Γκαρσία να πετύχει το «χρυσό» γκολ. Όμως δεν τα κατάφερε και έτσι η αγωνία παρατείνεται…

  • ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81΄ Φερνάντες), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (60΄ Πινέδα), Άμραμπατ (90+3΄ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς (81΄ Ελίασον), Τσούμπερ (60΄ Μάνταλος), Γκαρσία.
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46΄ Ντόι), Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου (76΄ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89΄ Βρουσάι), Μπιέλ (64΄ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76΄ Ελ Αραμπί).

Back to top button
Close
Close