Τοπικά

Αντιδράσεις από Τρικαλινούς πρατηριούχους καυσίμων και υπαλλήλων σε αυτά

Οι Τρικαλινοί επαγγελματίες και όχι μόνο του κλάδου ζητάνε  την ένταξη των πρατηρίων στα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, καθώς τα πρατήρια καταγράφουν αποδεδειγμένα με βάση το σύστημα εισροών εκροών πτώση τζίρου άνω του 60% και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, θα αδυνατούν πλέον οικονομικά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Επίσης ζητούν  τη λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με περιορισμένο ημερήσιο ωράριο και τέλος την αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων αυτοκινήτων για την προστασία των εργαζομένων στα πρατήρια από τη διάδοση του κορονοϊού.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά των εργαζομένων καθώς οι απαιτήσεις πλέον των πελατών είναι παράλογες . Ζητούν να γίνει καθαρισμός και μέσα στο αυτοκίνητο τη στιγμή που θα κινδυνεύσει τόσο η ζωή των ίδιων όσο και των υπαλλήλων. Το άλλο είναι πως έχουν αρχίσει να φοβούνται οι υπάλληλοι ακόμα και μόνο στο εξωτερικό πλύσιμο.Σύμφωνα με τους ίδιους μπορεί να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα ο ιός στη λαμαρίνα.

Ως εκ τούτου είναι δικαιολογημένες οι ενστάσεις των εργαζομένων

Μάλιστα πρατηριούχος δήλωσε ότι «Αυτό που ζητάμε είναι να μας δώσουνε δικαίωμα επιλογής για το αν θέλουμε ή όχι να λειτουργήσουμε. Σε αυτούς που λειτουργούν ας υπάρχει ένα περιορισμένο ωράριο για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να μην υπάρχουν κενά. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να είναι όλη μέρα ανοιχτά. Υπάλληλοι και ιδιοκτήτες έρχονται σε επαφή με τον κόσμο και κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο για όλους».

cz

Back to top button
Close