Τρίκαλα

Ανοιχτή επιστολή από Οινοποιείο Κωνσταντίνου Λούδα

Από χθες, προς μεγάλη μας έκπληξη γίναμε γνώστες ενός δελτίου τύπου το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση-θεσμό των οινοποιείων , ο οποίος ονομάζεται Ανοιχτές Πόρτες.

Διοργανώνεται από τα οινοποιεία της χώρας τα οποία συγκεκριμένα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαΐου , θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα υποδεχτούν τον κόσμο που θέλει να δει από κοντά των κόσμο του κρασιού.

Για να συμμετάσχει κάποιος σ αυτή την εκδήλωση πρέπει να έχει οινοποιείο. Ενημερωθήκαμε λοιπόν πως θα γίνει μια τέτοια δράση, στον Ιερό Χώρο των Μετεώρων και συγκεκριμένα στον αμπελώνα του Μεγάλου Μετεώρου, από οινοποιείο που εδρεύει στα Τρίκαλα.

Δημοσιεύτηκε λοιπόν σε τοπικές ιστοσελίδες αλλά και στα social media του συγκεκριμένου οινοποιείου, φωτογραφίες του Αμπελώνα και το κάλεσμα έχει ως εξής: «Ανοίγουμε τις πόρτες μας και σας περιμένουμε στον Αμπελώνα του Μεγάλου Μετεώρου το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου για ξενάγηση και γευσιγνωσία κρασιών του κτήματος….» Δεν αναφέρω το όνομα του κτήματος για ευνόητους λόγους.

Εύλογα λοιπόν προκύπτουν οι εξής απορίες¨

1. Η δράση αυτή γίνεται με την άδεια της Μονής;
2. Έχει παρθεί η σχετική άδεια από το ΚΑΣ για τη συγκεκριμένη δράση;
3. Έχει παρθεί άδεια από την Εφορία Αρχαιοτήτων Τρικάλων για το video που κυκλοφορεί στα social media και ξεκινά από το μοναστήρι και καταλήγει στον αμπελώνα;

Παρακαλώ άμεσα για μια απάντηση από όλους εμπλεκόμενους διαφορετικά αναμένω ένα νέο δελτίο τύπου το οποίο θα είναι σύννομο και δεν θα είναι παραπλανητικό.

Ευχαριστώ,
Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα
Επιχειρηματίας
Διάβα Καλαμπάκας

Back to top button
Close
Close