Τρίκαλα

Ανεβάζει ρολά η εμπορική αγορά των Τρικάλων

Το άνοιγμα της αγοράς αποτελούσε καθολικό αίτημα του εμπορικού κόσμου, καθώς το οικονομικό πλήγμα που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες είναι τεράστιο. Μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι το τρίτο τρίμηνο του 2020 χάθηκε από την αγορά τζίρος 13,1 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ ακόμη χειρότερη αναμένεται η εικόνα το τελευταίο τρίμηνο του 2020, περίοδο με μεγαλύτερη διάρκεια «lockdown»!

«Ναι» στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου λένε και οι Τρικαλινοί  επαγγελματοβιοτέχνες, η Ομοσπονδία των οποίων  αναφέρει ότι για να ανασάνει η αγορά πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα, αλλά με αυστηρούς κανόνες, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού και κατά συνέπεια ένα νέο «lockdown» που θα είναι καταστροφικό για όλους τους κλάδους!Με διπλό… click ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα

Ποιοι ανεβάζουν ρολά…
Με εξαίρεση την εστίαση λοιπόν, ρολά ανεβάζουν από Δευτέρα τα καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, οι υπηρεσίες διαιτολογίας, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ.
Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου θα συνοδεύεται από την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες, οι αποστάσεις, αλλά και ο περιορισμένος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων ανά κατάστημα.
Η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του και έχει περιθώριο δυο ωρών να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή. Δεν χρειάζεται ραντεβού για τα καταστήματα.

Αντίθετα για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ η προσέλευση γίνεται μόνο με ραντεβού.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες, μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: 4 άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως) και απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Back to top button
Close
Close