Ανασχηματισμός: Ο πρωτοκλασάτος υπουργός που θέλει ο Μητσοτάκης και οι έξι που αλλάζουν πόστο

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης φαίνεται πως έχει παγώσει τις όποιες συζητήσεις περί ανασχηματισμού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει δώσει προτεραιότητα στην κατάλληλη διαχείριση ενός ζητήματος που κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί.
Στην κυβέρνηση υπάρχει η έκδηλη ανησυχία πως αν οι σεισμικές δονήσεις συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν δεν υπάρξει κάτι το δραματικό, οι επιπτώσεις για τον τουρισμό στην περιοχή θα είναι τεράστιες.
Μην ξεχνάμε μάλιστα πως αυτή την περίοδο κλείνονται και πολλά πακέτα από το εξωτερικό ενώ και οι εταιρείες της κρουαζιέρας κρατούν στάση αναμονής με ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιήσουν τα δρομολόγιά τους.
Σε κάθε περίπτωση έχουν ληφθεί – όπως φαίνεται – τα κατάλληλα μέτρα, καθώς αυτό που προέχει είναι η προστασία της ζωής των κατοίκων. Σύμφωνα με τη γάτα, πάντως που κρυφακούει στις συνεχείς συσκέψεις που γίνονται δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να… εκραγεί κάποιο από τα ηφαίστεια ενώ μικρές είναι οι πιθανότητες για μεγάλου μεγέθους σεισμική δόνηση, άρα βλέποντας και κάνοντας.
Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν επηρεάσει την ειλημμένη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αλλά και για νέες αλλαγές μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Για παράδειγμα, η γάτα με ενημέρωσε πως ο Πρωθυπουργός σκέφτεται να φέρει έναν πρωτοκλασάτο υπουργό δίπλα του, ο οποίος δεν ξέρω αν τρελαίνεται με την ιδέα, πάντως όχι δεν θα μπορούσε να πει εύκολα. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη γάτα, θα πάμε σε ουσιαστικές αλλαγές και υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας για την υπόθεση των Τεμπών σε πολλά επίπεδα.
Δύο υπουργοί, που δεν σχετίζονται με την υπόθεση, για προσωπικούς λόγους, έχουν ενημερώσει πως θέλουν να αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα ενώ έντονη είναι η δυσφορία Μητσοτάκη για τουλάχιστον άλλους δύο που θα πάνε σπίτια τους. Τέλος, υπάρχουν και άλλοι δύο τουλάχιστον που έχει αποφασιστεί πως θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο. Τώρα βέβαια απομένει το πότε ο πρωθυπουργός θα πατήσει το κουμπί των αλλαγών και εκεί δεν μπορεί κανείς να σας απαντήσει με σιγουριά. Πάντως, ο Σεπτέμβριος για τον οποίο γράφαμε πως είχαν σχεδιαστεί οι αλλαγές δεν ισχύει καθώς οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και όπως φαίνεται για το Μαξίμου μη αναμενόμενες. Αλλά είναι γνωστό πως στην πολιτική ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.