Τρίκαλα

Αγριογούρουνα καταστρέφουν περιουσίες και απειλούν νοικοκυριά στους Γόμφους

Για άλλη μια φορά κοπάδια αγριογούρουνων, σπέρνουν την καταστροφή & τον τρόμο σε πεδινές Κοινότητες του Δ. Πύλης, καθώς οι καταστροφικές τους επιδρομές σε καλλιέργειες δεν έχουν τέλος, ακόμα και μια ανάσα έξω από την πόλη των Τρικάλων, φέρνοντας τους παραγωγούς σε απόγνωση, οι οποίοι φοβούνται πλέον να βρεθούν στα χωράφια τους, καθώς οι επιθέσεις από τα άγρια τετράποδα είναι συχνές & συνήθεις πλέον, δυσχεραίνοντας στο έπακρο την εργασία τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αγριόχοιροι «αλωνίζουν» στα πεδινά τμήματα, όχι μόνο του Δ. Πύλης, αλλά & του Νομού γενικότερα, φαινόμενο που πλέον έχει γίνει προσφιλή συνήθεια των συμπαθών κατά τα άλλα θηλαστικών, με την απελπισία όμως των καλλιεργητών να έχει χτυπήσει κόκκινο, ανήμποροι να κάνουν κάτι για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό εδώ και τρία χρόνια, με τις προειδοποιήσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος προς την κεντρική εξουσία, πρώην και νυν, μέσω επιστολών του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη να είναι συνεχείς, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει έντονο και επίκαιρο, με τους καλλιεργητές να ζητούν λύση άμεσα!

Φαίνεται τελικά πως κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, παρά μόνη η τσέπη του Ελληνα, κατά τα άλλα ΕΥΡΩ-Αγρότη, ματώνει, καθώς από τον ΕΛΓΑ τέτοιου είδους περιπτώσεις καταστροφών, δεν αποζημιώνονται;;;;;

Οι παραγωγοί

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί βλέποντας τον κόπο τους να γίνεται βορά των αγριόχοιρων, κυριολεκτικά εκλιπαρούν…, από τη μία να ξεκινήσει επιτέλους να τους δίνεται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τέτοιου είδους καταστροφές, από την άλλη να επιτραπεί το κυνήγι του αγριόχοιρου, αν όχι για όλο τον χρόνο, τουλάχιστον για περισσότερο χρονικό διάστημα απ’ ο,τι τώρα, καθώς οι ρυθμοί γεννήσεων και εξάπλωσης των αγριόχοιρων, είναι πολύ ταχείς, δημιουργώντας υπερπληθυσμούς, δύσκολα διαχειρίσιμους, προς θετική λύση του προβλήματος.

πηγη https://pylinews.gr/

Back to top button
Close
Close