Επιχειρείν

Έρχεται και στη Λάρισα το «Βιολογικό Χωριό», η μεγαλύτερη αλυσίδα βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα

Η Λάρισα είναι ο επόμενος σταθμός της μεγαλύτερης και ταχύτερα αναπτυσσόμενης αλυσίδας βιολογικών προϊόντων «Βιολογικό Χωριό». Σύμφωνα με πληροφορίεςτο νέο κατάστημα στη Θεσσαλική πρωτεύουσα θα στεγαστεί επί της οδού Παπαναστασίου στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου λειτουργούσε παλαιότερα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Λάρισα».

Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στα ράφια των καταστημάτων του Βιολογικού Χωριού, μία ευρεία γκάμα αγαθών όπως βιολογικά τρόφιμα, vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, dukan, χωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης καθώς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα με υψηλό ποιοτικό αποτύπωμα.

Καθώς οι επιστημονικές γνώσεις για την ισορροπημένη διατροφή ανανεώνονται, το ίδιο συμβαίνει και στα ράφια του Βιολογικού Χωριού. Διαρκώς, η αλυσίδα προσθέτει νέα τμήματα, προσαρμοσμένα σε διάφορα είδη ειδικής διατροφής. Πλέον, το Βιολογικό Χωριό διαθέτει μια πλούσια γκάμα από plant-based και keto-friendly προϊόντα, καθώς επίσης και μια εκτεταμένη ποικιλία από gluten free τρόφιμα, καλύπτοντας και τους καταναλωτές με δυσανεξία στη γλουτένη, ενώ οι διαθέσιμες κατηγορίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται, προκειμένου να ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των καταναλωτών.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το Βιολογικό Χωριό αποτελεί βάσει οικονομικών επιδόσεων και αριθμού καταστημάτων που διαθέτει, την μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα βιολογικών προϊόντων, με δραστηριότητα στην αγορά τα τελευταία 13 χρόνια, διατηρώντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του την εξέλιξη και με επίκεντρο πάντα τον καταναλωτή και τις ανάγκες του. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει θέσει ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο επενδυτικός σχεδιασμός της εταιρείας για το 2022 προβλέπει επίσης τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης στην περιφέρεια, αρχικά σε μεγάλες πόλεις, όπως η Λάρισα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη. Στο πλάνο βρίσκεται και η επέκταση στο εξωτερικό, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και τα δεδομένα της αγοράς.

Για την Ελλάδα, στόχευση της επιχείρησης για την επόμενη χρονιά είναι να προσθέσει στο δίκτυό της 6 έως 7 νέα καταστήματα. Σημειώνεται ότι όλα τα καταστήματα που θα αναπτύσσονται στο εξής θα είναι αμιγώς εταιρικά, καθώς σ’ αυτή τη φάση η εναλλακτική του franchise δεν είναι στο πλάνο, χωρίς να είναι κάτι που έχει αποκλειστεί από τον οργανισμό. Η εκτίμηση για τον συνολικό επενδυτικό προϋπολογισμό του προσεχούς έτους ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων η επιχείρηση στο πρώτο δεκάμηνο του 2021 και σε σύγκριση με το 2020 κινείται με περίπου 30% άνοδο τζίρου, ο οποίος συνδυάζεται και με υψηλά επίπεδα λειτουργικής κερδοφορίας. Ο συνολικός κύκλος εργασιών για το 2021 θα κινηθεί περίπου στα 20 εκατ. ευρώ.

ΕΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πίσω από την ιδέα, την υλοποίηση και εν τέλει τη μεγάλη επιτυχία, βρίσκεται ένας Θεσσαλός, ο κ. Δημήτρης Κρομμύδας ο οποίος κατάγεται από τη Μητρόπολη Καρδίτσας, που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Πλαστήρα.

Όπως ο ίδιος εξηγεί σε πρόσφατη συνέντευξή του, «το σχέδιό μας είναι πολυεπίπεδο. Η Βιολογικό Χωριό είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε βιολογικά ποιοτικά προϊόντα και προσπαθεί να εκπαιδεύσει τον καταναλωτή να τρέφεται πιο υγιεινά. Αρα στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σημεία όπου χρειάζεται και όπου έχει ανάγκη ο καταναλωτής για να του περάσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία από αυτή που είχε έως τώρα. Οπότε αφενός δημιουργούμε το e-shop μας με στόχο να δημιουργήσουμε dark stores για την εξυπηρέτηση των πελατών, ωστόσο αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το φυσικό κατάστημα.

Γιατί; Γιατί εκεί μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον καταναλωτή, να του προσφέρουμε εμπειρίες, να μας γνωρίσει καλύτερα, να του δείξουμε ποιοι είμαστε. Και αυτό χρειάζεται, πέραν της επένδυσης στα ίδια τα καταστήματα, και επένδυση στο προσωπικό μας», λέει.

Ετσι στα άμεσα σχέδια είναι το άνοιγμα τεσσάρων νέων καταστημάτων, με το ένα εξ αυτών μάλιστα σε πόλη της επαρχίας, και παράλληλα η δημιουργία τριών εκπαιδευτικών κέντρων για το προσωπικό. Εως το τέλος του 2023 στόχος είναι να λειτουργούν 40 καταστήματα.»

Back to top button
Close
Close