Τρίκαλα

Άγγελος Παναγιώτου: Ο διεθνούς φήμης Φαρκαδόνιος Ζωγράφος που μιλάει μέσα από τα έργα του

 

Τα συναισθήματα που εξωτερικεύει από πρόσωπα, φυσικές εικόνες και καταστάσεις τα μεταφέρει με την μπογιά και το πινέλο στο καμβά

Είχε την τύχη στα παιδικά του χρόνια να ζήσει τον πολιτισμό της γειτονιάς, της ανθρωπιάς, της αθωότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης, στη Φαρκαδόνα.

Ήταν η δεκαετία του 1950, όπου το χωριό του, όπως και συνολικά η Ελλάδα, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από κατακτητές και από τον σπαραγμό του εμφυλίου πολέμου. Και αφού τελείωσαν όλα αυτά, όπου οι άνθρωποι μέσα σε μία σύγχυση δεν ήξεραν ποιον να εμπιστευτούν, μαζί με τον εμφύλιο τελείωσε και το μαρτύριο του φόβου και της ανασφάλειας. Και έζησε κι εκείνος, όπως άλλωστε και όλοι μας, αυτόν τον καταπληκτικό πολιτισμό, που χωρίς να έχει κανείς χρήματα, αισθανόμασταν πλούσιοι. Μετά σιγά-σιγά μπήκε το δαιμόνιο της κατανάλωσης και όλοι εξαρτιόντουσαν από πράγματα που έπρεπε να αγοράσουν. Έτσι χάθηκε η ποιότητα των αγνών συναισθημάτων, που έκαναν τους ανθρώπους να είναι αληθινοί και φιλικοί μεταξύ τους.

Η εισαγωγή αναφέρεται στο πρόσωπο του Άγγελου Παναγιώτου. Ο Άγγελος, ο καταξιωμένος Ζωγράφος,  γεννήθηκε στη Φαρκαδόνα το 1943.

περισσότερα https://krinitrikalon.gr/nea/aggelos-panagiotoy-o-diethnoys-fimis-farkadonios-zografos-poy-milaei-mesa-apo-ta-erga-toy/

Back to top button
Close
Close