ΕιδήσειςΕπιχειρείν

Mε γεύσεις και ποικιλίες απο τους θεσσαλικούς νομούς ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ κρασιού στη Λάρισα

Στο Ξενοδοχείο Divani Palace, στη Λάρισα ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας διοργάνωσε το 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου (1st Thessaly Wine Festival )

Το Φεστιβάλ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπό την επιστημονική αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων με συνδιοργανωτές τα Επιμελητήρια Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Την εκδήλωση στηρίζει ο Δήμος Λάρισας, ο ΟΕΣΥΝΕ, ο ΣΘΕΒ (Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) καθώς και το Δίκτυο Οινοποιών Θεσσαλίας.

Στη εναρκτήρια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο χώρο του φεστιβάλ παραβρέθηκαν και απήθυναν χαιρετισμούς ο Βασίλης Κόκκαλης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Γρηγόριος Βλαχάκης, Πρόεδρος ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας, ο Σωτήρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας καθώς και εκπρόσωποι των άλλων επιμελητηρίων της Θεσσαλίας 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης σημείωσε ότι «το υπουργείο στηρίζει το Ελληνικό αλλά και το θεσσαλικό κρασί το οποίο μέσα από συνέργειες μπορεί να σταθεί και εκτός των συνόρων της Ελλάδας».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι «στηρίζουμε αυτό το σημαντικό προϊόν το οποίο είναι ποιοτικό. Το κρασί είναι το μεράκι ο πολιτισμός και η κουλτούρα όλα αυτά δίνουν ένα πραγματικά ιδιαίτερο προϊόν».

Ο Θάνος Καραθάνος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων ανέφερε ότι «το Θεσσαλικό κρασί έχει και την ιστορία και την δυναμική με πάρα πολύ καλά ποικιλιακά χαρακτηριστικά. Το δικό μας κρασί πρέπει να το γνωρίσουμε πρώτα εμείς κκαι σιγά-σιγά να γίνει γνωστό και στο εξωτερικό».

Παραγωγοί από τους 4 νομούς της Θεσσαλίας δίνουν το παρόν και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους καθώς και να συζητήσουμε και να ανακαλύψουμε τον πλούτο της Αμπελουργικής Θεσσαλίας.

Ακολούθησε γευσιγνωσία και γνωριμία των θεσσαλικών προϊόντων από τους προσκεκλημένους και τους διοργανωτές και ανταλλαγή απόψεων με τους παραγωγούς .Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε και για τα προϊόντα από τις Θεσσαλικές βιομηχανίες και μονάδες, όπως το Θεσσαλικό νέο προϊόν της Όλυμπος το γιαούρτι Νιβατό  με 9% λιπαρά που παράγεται αποκλειστικά από φρέσκο ελληνικό αγελαδινό γάλα και συνδυάζει την ευχάριστη, πλούσια γεύση με τον υγιεινό τρόπο ζωής και το οποίο παράλληλα, κέρδισε σε γεύση και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό που έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το ξεχωριστό εξειδικευμένο γαστρονομικό  προϊόν .

Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εξειδικευμένα workshops, συνδυασμός κρασιών με τοπικά προϊόντα (τυριά και αλλαντικά).Φωτογραφία του Greg Alverg.Φωτογραφία του Greg Alverg.

Back to top button
Close
Close