Επιχειρείν

Facebook Shops: Το νέο εργαλείο των μικρών επιχειρήσεων για απευθείας πωλήσεις online

Απευθείας αγορές μέσω του Facebook και του Instagram θα μπορούν να κάνουν υποψήφιοι πελάτες με τη νέα υπηρεσία Facebook Shops. Πρακτικά, οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θα μπορούν να μετατρέψουν τα Facebook και Instagram pages τους σε βιτρίνες από τις οποίες οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν απευθείας τα προϊόντα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κίνηση του Facebook στο ηλεκτρονικό εμπόριο έως τώρα. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα δημιουργούν ένα “κατάστημα” στο page τους προσθέτοντας ένα κατάλογο προϊόντων τα οποία οι χρήστες θα βλέπουν και θα μπορούν να αγοράζουν. Η πρόσθεση των προϊόντων μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα, είτε χρησιμοποιώντας το XML αρχείο του καταστήματος στην περίπτωση που υπάρχει ήδη κάποιο eshop. Η πληρωμή θα γίνεται είτε με redirect στο eshop του καταστήματος, είτε απευθείας από το checkout χαρακτηριστικό του Facebook και του Instagram.

Τα Shops ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους στις ΗΠΑ από σήμερα και θα έρθουν και στο Instagram το καλοκαίρι, ενώ σταδιακά θα διατεθούν και στον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, το Facebook σκοπεύει να ενσωματώσει και τα προγράμματα ανταμοιβής των Shops για να μη χάνετε του πόντους και τα δώρα σας. Τέλος, θα ενεργοποιήσει τις αγορές απευθείας από τα live streams.

Back to top button
Close