Cooking ideas

Η εκπομπή Taste βρέθηκε στην αγορά του Μαντινάτ Τζουμέιρα στο Ντουμπάι.

Ο δημοσιογράφος Τζέιμς Ο’Χάγκαν μαζί με τον πρώην διευθυντή του οδηγού Michelin Μάικλ Έλις δοκίμασε ό,τι καλύτερο μαγειρεύεται στις κουζίνες της πολυσυλλεκτικής μεγαλούπολης του αραβικού κόσμου.

«Έπειτα από πέντε μήνες, αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση από τη μαγειρική σκηνή του Ντουμπάι είναι το πόσο δυναμική είναι. Με βάσει τα όσα έχω δει εδώ στο Ντουμπάι, η έλευση του οδηγού Μισελέν είναι απλώς θέμα χρόνου,» είπε στο euronews ο Μάικλ Έλις.

Taste of Dubai

@tasteofdubai

We would like to thank @LeMeridienDXB for being a part of !

View image on Twitter
See Taste of Dubai’s other Tweets

Ο εκπρόσωπος του φεστιβάλ γεύσης Taste of Dubai, Κρις Φάουντεν, είπε: «Το Ντουμπάι είναι μοναδική πόλη. Είναι μια γιορτή κοσμοπολιτισμού, άνθρωποι από όλες τις χώρες ζουν πλάι πλάι. Έχουμε ένα καταπληκτικό μίγμα από διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς. Αυτό αφορά το Taste of Dubai. Είναι μια γιορτή για την πόλη μας με όλο αυτό το καταπληκτικό φαγητό που μαγειρεύεται εδώ».

Η τοπική κουζίνα είναι εμπνευσμένη κυρίως από ασιατικά και μεσανατολικά πιάτα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε γεύσεις από την Ινδία έως τη Βορειοκορεατική κουζίνα. Τα παραδοσιακά πιάτα περιέχουν πολλά μπαχαρικά, ενώ απέχουν από το χοιρινό, προτιμώντας το κρέας από κοτόπουλο, καμήλα, κατσίκα και μοσχάρι. Για ένα αξιόλογο γεύμα σε εστιατόριο θα πληρώσετε 30-50€ το άτομο με κρασί (εάν προσφέρει αλκοόλ), ενώ για ένα γρήγορο και χορταστικό σάντουιτς θα πληρώσετε 3-5€. Μην φύγετε από το Ντουμπάι χωρίς να έχετε δοκιμάσει Harees (κρέας με σιτάρι), Thereed (Στιφάδο με λαχανικά και μπαχαρικά), Machboos (ρύζι με κρέας και πλήθος μπαχαρικών), το παραδοσιακό επιδόρπιο Luqaimat (λουκουμάδες) και το περίεργο γλυκό με χυλοπίτες, αυγά και ζάχαρη που ακούει στο όνομα Balaleet. Τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το μπέργκερ καμήλας, αλλά και να πιείτε το θρεπτικότατο γάλα της!

Σημειωση: α) Τα περισσότερα εστιατόρια είναι μέρος των ξενοδοχείων. Ο λόγος είναι για να μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ, καθώς μόνο μέσα σε ξενοδοχεία επιτρέπεται η πώληση του. β) Το αράβικο φαγητό θα το βρείτε στους δρόμους (street food), αλλά και στα σπίτια των μη κοσμικών περιοχών Al Fahidi, Al Karama, Al Muraqqabat κ.α.

Mythos Kouzina & Grill

Το εστιατόριο Mythos Kouzina & Grill είναι συνώνυμο του καλού φαγητού και της ζεστής ελληνικής φιλοξενίας. Το μαγαζί αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όποιον επιθυμεί να γευτεί μη τοπική κουζίνα. Βρίσκεται λίγο πάνω από την Μαρίνα Ντουμπάι, μέσα σε έναν μοντέρνο και άκρως προσεγμένο χώρο. Το μαγαζί προσφέρει αμιγώς Ελληνικές γεύσεις από εξαιρετικά υλικά πρώτης ποιότητας. Οι γεύσεις θυμίζουν 100% Ελλάδα, ενώ δεν είναι υπερβολή πως πολλά πιάτα ξεπερνούν ακόμη και τα σπιτικά. Η ποικιλία είναι μεγάλη, οι μερίδες άριστες και οι τιμές κινούνται σε λογικά επίπεδα. Όσο για το προσωπικό, αυτό αποτελεί ένα ακόμη τεράστιο πλεονέκτημα, αφού είναι εξυπηρετικό και ευγενικό, με τον επαγγελματισμό και την ευγένεια να διακρίνεται σε κάθε του κίνηση. Ένας πραγματικός “μύθος” στο Ντουμπάι που πρέπει να επισκεφτείτε. Υπέρ Προτεινόμενο (Υ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τον πεντανόστιμο Κόκορα με μανέστρα.
Τι Πήραμε: Γαρίδες Σαχανάκι, Χταποδάκι, Μελιτζανοσαλάτα, Σαλάτα, Κεφτέδες, Κόκορας με μανέστρα, 1 Μπουκάλι κρασί και γλυκό.
Κόστος: €€-€€€

Βαθμολογία: 😀😀😀😀😀

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σεφ Ηλία Κοκορόσκο και την Ευαγγελία Πισπιρίγκου για την άψογη φιλοξενία.

Special Ostadi

Το Special Ostadi δεν θεωρείται άδικα ένα από τα πιο οικονομικά και ποιοτικά εστιατόρια του Ντουμπάι. Ο παράδεισος του κρέατος έχει περσική/ιρανική καταγωγή, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως πολλοί αστέρες του Bollywood έχουν δοκιμάσει τα πεντανόστιμα κρέατά του. Όμως παρά τη φήμη που έχει αποκτήσει, ο γιος του Μοχάμεντ (δημιουργός του μαγαζιού) κρατάει αρκετά χαμηλά τις τιμές, τονίζοντας πως πάντα θα είναι ένα λαϊκό μαγαζί. Τα κρέατα είναι καλομαγειρεμένα και γευστικά, με μπαχαρικά που τα πλαισιώνουν με ιδανικό τρόπο. Δεν προτείνεται σε χορτοφάγους. Υπέρ Προτεινόμενο (Υ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: όλες τις γεύσεις του.
Τι Πήραμε: Ποικιλία για 2 άτομα.
Κόστος: €-€€

Βαθμολογία: 😀😀😀😀😀

Arabian Tea House Cafe

Αν θέλετε να ζήσετε μια αραβική γευστική εμπειρία, μακριά από την τουριστική πολυκοσμία, τότε σας έχουμε το ιδανικό μαγαζί. Το Arabian Tea House Café βρίσκεται στην ιστορικότερη γειτονιά του Ντουμπάι, την Al Fahidi. Ο κύριος χώρος του μαγαζιού, δηλαδή η αυλή του, είναι διακοσμημένη με αράβικο στιλ και δροσίζεται με κλιματισμό όλες τις ώρες. Τα πιάτα αναδεικνύουν τα αρώματα της ανατολής και είναι ικανοποιητικά σε ποιότητα, ποσότητα και γεύση. Το προσωπικό είναι ευγενικό και έτοιμο να προτείνει τα κατάλληλα πιάτα για τα γούστα σας. Το μαγαζί αποτελεί επίσης μια πολύ καλή επιλογή για πρωινό, τσάι, σνακ ή δροσιστικά smoothies φρούτων. Προτεινόμενο (Π)

Tip: Η ένταση του κλιματισμού είναι αρκετά μεγάλη. Μην καθίσετε μπροστά του.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: το δροσιστικό Κρύο τσάι με μέντα.
Τι Πήραμε: Αρνίσια παϊδάκια, Φτερούγες με κάρυ & 2 Κρύα Τσάι.
Κόστος: €€-€€€

Βαθμολογία: 😀😀😀😀

The Courtyard

Καλώς ήρθατε στις 1000 & 1 νύχτες του Ντουμπάι! Το εστιατόριο The Courtyard βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στο ξενοδοχείο Al Manzil Downtown και εκτός από μαγικές νύχτες προσφέρει αρκετά καλό φαγητό. Ο αύλειος χώρος, στον οποίο στεγάζεται, είναι διακοσμημένος με υπέροχο ανατολίτικο ύφος, η εξυπηρέτηση είναι πολύ γρήγορη και ευγενική, ενώ οι τιμές ελαφρώς ανεβασμένες. Τα πιάτα είναι εκλεπτυσμένα και πλούσια σε γεύση, αφού είναι φτιαγμένα με ποιοτικά υλικά. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το The Courtyard για ποτό, με τη συνοδεία ναργιλέ. Καλή Επιλογή (Κ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τις πλούσιες Πένες με τυριά και μυρωδικά.
Τι Πήραμε: Λεμονάτο κοτόπουλο, Πένες με τυριά και μυρωδικά, Κέικ & 2 Ποτήρια κρασί.
Κόστος: €€€-€€€€

Βαθμολογία: 😀😀😀

The Meat Co

Το The Meat Co του Madinat Jumeirah μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το μαγαζί των τουριστών, αφού κατακλύζεται από εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά. Βρίσκεται στον υπέροχο-παραδοσιακό χώρο του θέρετρου Madinat Jumeirah και προσφέρει απίθανη θέα με φόντο το επτάστερο ξενοδοχείο Burj Al Arab. Τα προϊόντα του είναι ποιοτικά, αλλά αρκετά ακριβά, ενώ το προσωπικό είναι ευχάριστο και εξυπηρετικό. Όταν βρεθείτε στον γραφικό χώρο του Madinat Jumeirah μη διστάσετε να το επιλέξετε. Μπορεί να βάλετε λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη όμως θα χορτάσετε τόσο από γεύσεις όσο και εικόνες. Καλή Επιλογή (Κ)

Τι Πήραμε: 1 Cheeseburger & 1 Aperol.
Κόστος: €€€-€€€€

Βαθμολογία: 😀😀😀

TGI Fridays (Dubai Mall)

Τα γνωστά TGI Fridays δεν μπαίνουν σχεδόν ποτέ στις επιλογές μας για φαγητό, εκτός από το Ντουμπάι! Ο λόγος που το επιλέξαμε είναι γιατί από το μπαλκόνι του μαγαζιού μπορείτε να απολαύσετε ανεμπόδιστα τον τρελό χορό των σιντριβανιών του εμπορικού. Τα φαγητά του είναι αρκετά καλά σε ποσότητα, αλλά μέτρια σε ποιότητα και γεύση, ενώ οι τιμές είναι ελαφρώς ανεβασμένες! Παρόλα αυτά αξίζει να τα επισκεφτείτε μόνο και μόνο για να απολαύσετε χωρίς την φασαρία και την πίεση του κόσμου αυτό το όμορφο θέαμα. Καλή Επιλογή (Κ)

Tip: Να είστε εκεί πριν τις 6 (που είναι ο πρώτος χορός) για να πιάσετε καλή θέση!

Τι Πήραμε: 2 Μπέργκερ & 2 Αναψυκτικά.
Κόστος: €€-€€€

Βαθμολογία: 😀😀😀

Πρωινό

Πρωινό στο Ντουμπάι

Το πρωινό στο Ντουμπάι είναι μία απλή υπόθεση αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία το περιλαμβάνουν στις στάνταρ παροχές. Οι μπουφέδες γεμίζουν με κάθε λογής γεύσεις που αφήνουν τους πάντες ικανοποιημένους. Παρόλα αυτά αν το ξενοδοχείο σας δεν διαθέτει πρωινό μπορείτε επισκεφτείτε τον μπουφέ άλλου ξενοδοχείου (κόστος περίπου 15€ το άτομο). Αν πάλι θέλετε να πάρετε το πρωινό σας εκτός ξενοδοχείων προτιμήστε κάποιο από τα παρακάτω:

Tiramisu Cafe (Downtown): Το πιο χλιδάτο πρωινό της πόλης με άφθονες επιλογές, εξαιρετικές γεύσεις και ανεβασμένες τιμές.

Pappa Roti (Dubai Mall): Προσφέρει αρκετά καλό καφέ, τον οποίο πρέπει να συνοδεύσετε με το ψωμοειδές γλυκό σνακ.

Tim Hortons: Οικονομική επιλογή, με ποικιλία από σφολιατοειδή και νόστιμα ντόνατς.

Roseleaf Cafe: Το αγαπημένο μαγαζί των ντόπιων, με ποικιλία γεύσεων σε χαμηλές τιμές (μακριά από το κέντρο).

Costa Coffee: Τα Costa Coffee θα τα βρείτε παντού στην πόλη. Προσφέρουν φθηνό καφέ, καθώς και σνακ-γλυκίσματα σε μέτρια γεύση και ποιότητα.

*Εξαίρεση Taj Dubai: Το πρωινό του ξενοδοχείου Taj Dubai θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα σας ανταμείψει τόσο με τις απίθανες γεύσεις όσο και με την ποικιλία του!


Ευχαριστούμε το εστιατόριο Mythos Kouzina & Grill και ιδιαίτερα τον Σεφ Ηλία Κοκορόσκο και την Ευαγγελία Πισπιρίγκου για την άψογη φιλοξενία.

Τα κείμενα & οι βαθμολογίες αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια όλα όσα συναντήσαμε τη χρονική περίοδο που επισκεφτήκαμε το εκάστοτε κατάστημα. Το Travelen δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν αλλαγές στις τιμές, στη διακόσμηση, στην εξυπηρέτηση, στην αλλαγή διεύθυνσης ή οτιδήποτε διαφορετικό συναντήσετε, κατά την επίσκεψη σας. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι η κριτική/άποψή μας αφορά ΜΟΝΟ καταστήματα που έχουμε επισκεφτεί.

Back to top button
Close
Close