MUST Read

Κατάλογος σε γραφή Braille από τους δυο Τρικαλινούς επιχειρηματίες

Ανάμεσα στα δεκάδες άσχημα νέα που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά, υπάρχουν και μερικές καλές ειδήσεις που ξεχωρίζουν. Δύο επιχειρηματίες στα Τρίκαλα, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, προνοώντας για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης:

Στο κατάστημά τους, “The Love Shake”, o κατάλογος θα διατίθεται πλέον και σε μορφή braille.

Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα εστίασης στα Τρίκαλα που χρησιμοποιεί τον κώδικα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών στον κατάλογό του, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δε βλέπουν να επιλέξουν μόνοι τους τι θέλουν, χωρίς να χρειάζεται να τους τα διαβάζει μεγαλόφωνα ο σερβιτόρος ή κάποιος συνοδός.
Οι δύο επιχειρηματίες, ο Χρήστος Κουγιούτας και ο Σπύρος Γρηγοράκης δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την επιλογή τους, όσο κι από τις αντιδράσεις του κόσμου. Και γιατί να μην είναι εξάλλου; Η κίνηση αυτή όχι μόνο ανοίγει τον δρόμο της κοινωνικής ισότητας και της ενσωμάτωσης, αλλά δίνει κι ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς όλες τις επιχειρήσεις. Στο κατάστημα έχουν τοποθετηθεί επίσης WC ΑμεΑ και ασανσέρ.
Κατάλογοι σε γραφή braille έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιοχές, όπως η Λάρισα και η Καβάλα.Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

Back to top button
Close
Close