Επιχειρείν

Πότε πέφτει η Black Friday μέσα στο Νοέμβρη

Ο Νοέμβριος τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων, έχει μια νέα σημαντική ημερομηνία. Την ημερομηνία που πέφτει η Black Friday.

Η Black Friday στην Ελλάδα πέφτει την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου και ορίζει την έναρξη της εορταστικής περιόδου για τα καταστήματα. Φέτος, η Black Friday πέφτει την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018.

Τι συμβαίνει την Black Friday;

Τα καταστήματα και δη αυτά που πωλούν ηλεκτρονικά είδη, βγάζουν σε προσφορά πολλά προϊόντα. Στην Ελλάδα, στο θεσμό της Black Friday δεν συμμετέχουν μόνο τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, αλλά σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων. Την περασμένη χρονιά είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να κατεβάζουν τις τιμές στα προϊόντα τους ελέω Black Friday ακόμη και οι.. φούρνοι, με τα μελομακάρονα σε προσφορά να αποτελούν ελληνική πατέντα της εφαρμογής του θεσμού.

Επίσης, στην Ελλάδα, παρότι η Βlack Friday αφορά μία και μόνο ημέρα, συνήθως ο θεσμός απλώνεται σε τρεις-τέσσερις ημέρες μπρος πίσω από την εν λόγω Παρασκευή.

Πρόκειται για μια ξενόφερτη συνήθεια, θεσμό και συγκεκριμένα για μια αμερικανόφερτη συνήθεια.

Στην Αμερική, η Black Friday πέφτει την πρώτη Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών που είναι και η τελευταία του Νοεμβιου και ορίζει την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Back to top button
Close
Close